3FM Serious Request

Wat levert jouw actie of donatie op?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat levert jouw actie of donatie op?

Tijdens 3FM Serious Request zamelen we met jou geld in voor de strijd tegen longontsteking. Een kind met deze ziekte is met de juiste behandeling en goede informatie namelijk eenvoudig te redden. Maar wat kost voorlichting of een antibioticakuur eigenlijk?

(Foto: Sacha de Boer)

Wat doet 't bedrag dat jij ophaalt of doneert?

Door heel Nederland en zelfs daarbuiten komen mensen in actie voor 3FM Serious Request. Er wordt gesport, gebakken of er worden simpelweg plaatjes aangevraagd. Wanneer jij vier euro doneert om jouw favoriete liedje op de radio te horen, wordt ergens een kindje met longontsteking geholpen door middel van een volledige antibioticakuur.

Maar dat niet alleen. Hieronder vind je de bedragen die nodig zijn om deze stille killer tegen te gaan.

€3,- Voorlichting

Voor het kleine bedrag van drie euro kan het Rode Kruis voorlichting geven aan een volledig dorp of gemeenschap. Op deze manier kan de ziekte niet alleen genezen worden maar ook voorkomen.

€4,- Antibioticakuur

Wat is er nodig om longontsteking te genezen? Een simpele antibioticakuur van vijf dagen. Voor vier euro geef jij een kind met longontsteking de kans om beter te worden en geef je hem of haar een toekomst.

(Foto: Sacha de Boer)

€15,- Waterfilter

Met vijftien euro kan jij een volledig gezin voorzien van schoon drinkwater. Een van de grootste oorzaken van longontsteking is namelijk het drinken van vervuild water. Een simpele waterfilter kan dit voorkomen.

€110,- Een opgeleide gezondheidsmedewerker

Het Rode Kruis leidt voor 110 euro een medische gezondheidsmedewerker op. Iemand die zijn medische kennis over kan dragen aan dorpen, gezinnen of scholen, maar ook kan inzetten om jonge kinderen te helpen en te genezen.

(Foto: Sacha de Boer)

€2200,- Waterput

Een waterput die honderd gezinnen van schoon drinkwater voorziet, kost 2200 euro. Dat zijn honderd gezinnen die hierdoor de kans op longontsteking aanzienlijk zien verlagen.

€5500,- Kliniek

Wil je het helemaal groots aanpakken en een volledige stad helpen? Voor 5500 euro wordt er een volledige kliniek gebouwd die van medische basisuitrusting is voorzien.

Voor wie doen we het?

Nu we weten waarvoor we geld inzamelen is het goed om te zien voor wie we het doen. Check hier alle reportages die 3FM-DJ Wijnand maakte tijdens zijn reis door Ivoorkust.

Kom in actie

Met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien. Jij kan ook in actie komen door een eigen actie op te starten, een plaat aan te vragen of simpelweg geld te doneren. Gebruik daarvoor de rode buttons hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie