3FM Serious Request

Coens reisblog deel 8

  1. Nieuwschevron right
  2. Coens reisblog deel 8

Coen Swijnenberg reisde in oktober 2014 met het Rode Kruis naar Colombia en schreef daar blogs over zijn ervaringen. Hier lees je deel 8 van zijn reisverslag.

COLOMBIA DAG 8

Tijd om naar huis te gaan. Er staat aan lange reisdag op het programma met drie vluchten. Vanaf Pasto vliegen we eerst terug naar de hoofdstad Bogota, om daar over te stappen op de vlucht naar Panama en vanuit daar de oceaan over naar Nederland. Voor we vertrekken hebben we nog een laatste bijeenkomst met de mensen van de ICRC hier in Pasto. Ze willen weten hoe we de reis hebben ervaren.

Hierna rijden we in een uurtje naar het vliegveldje en eenmaal ingecheckt horen we dat er momenteel geen vliegverkeer mogelijk is vanwege het weer. Het kleine vliegveld ligt hoog tussen de bergen en is omgeven door bewolking. Het stilleggen van het vliegverkeer komt hier heel vaak voor, maar komt ons nu niet zo goed uit. We hebben een buffer van een paar uur, maar als we pas na drie uur vertraging kunnen vertrekken wordt het in Bogota heel erg stressen om de aansluiting naar Panama te halen. De bagage blijkt niet meer mee te kunnen, maar wij redden in elk geval de vlucht naar Panama en vliegen vanuit daar probleemloos terug naar Nederland.

Naar de overige blogs van Coen

Ster advertentie
Ster advertentie