3FM Serious Request

Domien chequet de rijen op het plein

  1. Nieuwschevron right
  2. Domien chequet de rijen op het plein

'Ze staan in de rij tot aan het podium, Paul! Tot het podium!'. Het is inderdaad niet te geloven hoeveel mensen er naar Leeuwarden zijn gekomen om hun donatie af te geven. Domien brengt verslag uit.

Domien 'Het lekkerste wijf van de radio' Verschuuren loopt al de hele week rond op het Wilhelminaplein om te checken of de sfeer er nog een beetje goed in zit. Op maandagochtend is die nog steeds 'Super!' als we de lange rijen mogen geloven.

In optocht naar de stortplaats

Want die zijn een partij lang, daar word je bang van! Drie brievenbussen zijn blijkbaar niet genoeg om rijvorming te voorkomen en dus is het een lange stilstaande polonaise richting het Glazen Huis. Maar die naar de Chequebox is, hoe mogelijk, nog langer! Domien plukt een willekeurige wachtende uit de rij en die blijkt al een kwartier met zijn cheque van €700,- klaar te staan. En hij is pas halverwege!

Hoger Lager: The sequel

Maandagmiddag, kwart voor drie. Daar stond ‘ie weer, het was niet te missen, Domien op het Zaailand!

Dat was natuurlijk reden voor een (waar is het) feestje en het knettervolle plein sprong meteen massaal mee op de technoklanken. Daarna was het hoog tijd voor de tweede editie van het zinderende quizshow-element Hoger Lager.

Leeuwardse schone Anniek was degene die alle ogen en oren op zich wist gericht en de bedragen op drie chique cheques mocht gaan raden. Prachtige bedragen kwamen weer voorbij en Anniek kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus…of beter gezegd, voor de bus, want zij mocht met 30 euro uit Domiens handen aan de haal.

Ze stortte deze rechtstreeks in de brievenbus van het 3FM Glazen Huis en was zo de absolute held van de dag!

Domien test aardbevinggevoeligheid Wilhelminaplein

Als de DJ's in het Glazen Huis 'Eat, Sleep, Rave, Repeat' op standje 100 zetten ontploft de menigte op het plein keer op keer. Domien was wel eens benieuwd hoe dit in de aangrenzende huizen aanvoelde. Bewegen de muren, valt het servies uit de kast, trillen de ramen?

Domien vroeg een van de bewoners wat hij ervan vond dat het Glazen Huis voor hun eigen huis stond. Gerke: "Het is vreselijk. Vreselijk leuk!"

Domien in duet

Sommige mensen verzinnen ter plekke nog een eigen actie. Zo trof Domien een meisje dat voor slechts 1 euro een knuffel en een live gezongen kerstliedje aanbood. You'd better watch out!

>> Check hier wat er allemaal nog meer gebeurde op het plein

Kom zelf ook In Actie

Zelf ook doneren? Dat kan via deze weg, maar je kunt ook je eigen actie opzetten via Kom In Actie en wie weet zien we je dan vandaag of morgen nog terug in de rij! Gezellig!

Ster advertentie
Ster advertentie