3FM Serious Request

Alle feitjes van The Lifeline op een rij

  1. Nieuwschevron right
  2. Alle feitjes van The Lifeline op een rij

De tweede editie van 3FM Serious Request: The Lifeline is alweer voorbij. Drie loopteams, met elk twee 3FM-dj's liepen 7 dagen non-stop en ondertussen maakten ze live radio vanuit heel Nederland.

Tijdens de laatste loodjes kwam de regen met bakken uit de lucht vallen maar niets hield de loopteams toen nog tegen. Dit deden ze allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van mensenhandel. En dat is aardig gelukt. Hieronder vind je de gekste, leukste en meest verrassende feitjes over de tweede editie van 3FM Serious Request: The Lifeline.

De dj's zagen 120 plaatsen

Deze plaatsen lagen in totaal in 37 verschillende gemeentes en de hele Lifeline was bijna 500 kilometer lang. Dat is dus ongeveer 150 kilometer per persoon. Jup, da's niet niks!

Elk team bestond uit...

2 dj's, 1 social redacteur, 1 producer, maximaal 100 mensen die meelopen, 3 camera's en dus drie cameramannen/vrouwen, 1 scootmobiel, 1 voorverkenner, 2 Rode Kruis EHBO'ers, beveiligers, verkeersregelaars en een techniekkar en een busje wat zorgt dat alle accu's opgeladen worden.

Was het lopen of het slapen zwaarder?

Dat is een goede. Aangezien de loopteams de ene keer om 14:00 uur startte, en de andere keer om 02:00 uur heb je totaal geen ritme. En dat is pittig, vooral als je nog zo'n 100 kilometer te gaan hebt. Zonder goede nachtrust.

Blaren, blaren en nog meer blaren

Van bijna 150 kilometer lopen per persoon, krijg je blaren. En niet zo'n beetje ook niet. Er zijn heel veel blaren doorgeprikt, maar gelukkig was daar de EHBO die dat professioneel wist te doen. We kunnen wel zeggen dat 3FM-dj Eva bekroond is tot blaren koningin met al blaren.

Er zijn in totaal 993 acties opgezet

In totaal zijn er 993 acties op gezet, waarvan ééntje het 3FM-logo liet tattoeëren. Wat mééééga veel. Iedereen die een actie opgezet heeft: BEDANKT <3

151 uren live radio

Vanaf 14:00 in Goes tot 20:00 in Groningen werd er 151 uur live radio gemaakt tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline.

213 veiling items

Tijdens de tweede editie van The Lifeline werd er ook veel geveild: er stonden 213 items op de veilingsite.

Hoe vaak is Herman naar de wc geweest?

Te vaak...

Hoeveel camera's?

Elk team had er 3 mee, ook was er één voor de livestream op Youtube, NPO1 gebruikte een camera, nog eentje extra bij het Chequepoint en bij de eindshow zijn er maar liefst 10 aanwezig. Dus in totaal: heel veel.

Axel de technische tijger

Axel liep The Lifeline mee met Eva en Frank en schoot te hulp bij iedereen die zijn hulp goed kon gebruiken, en daar haalde hij geld mee op voor de slachtoffers van mensenhandel. Maar van oorsprong was hij vooral te hulp bij de techniek kar. En die kar, die woog maar liefst 400(!) kilo.

In totaal is er €1.418.513 euro opgehaald

Zonder jullie hulp was dit niet gelukt, aan iedereen die één bijdrage heeft geleverd aan dit mooie bedrag: DANKJULLIEWEL

Tot volgend jaar!

Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug langs The Lifeline.

Ster advertentie
Ster advertentie