3FM Serious Request

Vrijwilligers in Oeganda

  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijwilligers in Oeganda
3FM Serious Request vraagt elk jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp. Dit jaar voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van HIV AIDS.Kinderen zijn de stille slachtoffers van de AIDS problematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan AIDS staan ze er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis wil ze hun toekomst teruggeven. De kinderen hebben geen verzorging, educatie noch voeding. Ook blijven ze verstoken van enige emotionele ondersteuning, omdat ze door de gemeenschap worden gestigmatiseerd. HIV/AIDS blijft vaak een taboe. Een lastige situatie op zich, maar helemaal voor kinderen. De toekomst lijkt uitzichtloos voor hen.

Eric Corton in Oeganda

Het Rode Kruis heeft vrijwilligers opgeleid, die deze kinderen begeleiden en hen op deze manier weer een toekomst bieden. Door naar ze te luisteren en te horen wat ze nodig hebben: verzorging, onderwijs, voedsel, emotionele en praktische ondersteuning. Dit gaat op een heel individuele manier. Eric Corton is in Oeganda geweest om reportages te maken over de problematiek. Hij heeft daar veel indrukwekkende verhalen gehoord van kinderen en vrijwilligers.

Achen Ruth is vrijwilligster

Achen Ruth is vrijwilligster van het Rode Kruis. Ze is 45 en weduwe. Naast haar eigen kinderen zorgt ze voor twee kinderen die er alleen voor staan, doordat hun ouders zijn overleden aan AIDS. Ze zorgt graag voor hen, en krijgt van het Rode Kruis hulp voor onderwijs. Het uitgebreide gezin ontvangt ook psychologische steun. Desondanks is de situatie penibel. Ze barsten uit de voegen van het kleine huisje. En voor voedsel zorgen voor haar pleegkinderen blijft elke dag een uitdaging. Ze heeft steun nodig. Andere Rode Kruis vrijwilligers helpen haar hierbij, met voedsel zorg en zien erop toe dat de pleegkinderen op tijd hun medicijnen nemen. Maar het blijft moeilijk.

Reportage
: Eric loopt door de sloppenwijk van Kampala en is aangedaan. Maar er is hoop door de vrijwilligers!Help alle vrijwilligers helpen en steun Serious Request 2010. Dus steun ook 3FM Serious Request 2010.


AIDS nam hun ouders weg, geef ze hun toekomst terug.

Ster advertentie
Ster advertentie