3FM Serious Request

Blof, Acda en De Munnik in het Glazen Huis

  1. Nieuwschevron right
  2. Blof, Acda en De Munnik in het Glazen Huis
De crème de la crème van de Nederlandstalige muziek verenigde zich in het Glazen Huis: Bløf met Acda en De Munnik werden 'De Tijgers'.Thomas Acda en Paul de Munnik blufte niet, toen ze zeiden dat ze wel zin hadden om langs te komen op de Markt in Eindhoven. Zo stond daar zomaar ineens op de eerste donderdagavond van de week de cream of the crop in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven.

Vol en gezellig

Het was al lekker vol en gezellig met de Zeeuwse vrienden van Bløf, maar voor Thomas en Paul was er natuurlijk nog wel een plekje te vinden. Er kwam een bak creatief testosteron vrij waar de gemiddelde band een puntje aan kan zuigen. Die hormonen werden omgezet in hetgeen de mannen het beste in zijn: muziek maken.

Voor de veiling

Het duo kwam overigens (en uiteraard) niet met lege handen, ze namen twee mooie dingen mee voor de veiling. De veilingmeester ontving twee prachtstukken, namelijk de gouden plaat van 'Eva' én een handgeschreven tekst van een nog niet uitgebracht nummer.

De Tijgers

Maar even terug naar de muziek. Voor deze mooie avond werd de gelegenheidsband 'De Tijgers' (get it?) opgericht. De heren hadden even 'een kwartiertje' nodig om ingespeeld te raken, maar daar rolde wel iets moois uit.Een behoorlijke tijd geleden 'bestelde' Viggo Waas voor zijn theatershow een vertaling van 'Fire & Rain' van James Taylor. Dat was, zoals Thomas zelf verwoordde, 'gewoon nog niet af'. Nu was dit bezoekje aan 3FM de uitgelezen gelegenheid om dat nummer eindelijk te maken en zo werd het 'Suiker en Azijn' van De Tijgers. Mooi! En dat binnen drie kwartier!

Ster advertentie
Ster advertentie