Naar homepage
3FM Serious Request

Flashback: het ontroerende verhaal van Tijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Flashback: het ontroerende verhaal van Tijn

Op de derde dag van 3FM Serious Request gebeurt er iets bijzonders. De zesjarige Tijn staat voor het Glazen Huis. Hij is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Tijn is vastberaden om geld op te halen voor al die kindjes die de zes jaar niet eens halen. En daagt iedereen uit om zijn nagels te lakken, in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Tijns doel is om 100 euro op te halen, maar al snel gaat hij daar DIK overheen. Na drie dagen heeft hij al 2 miljoen euro opgehaald! Dit is het verhaal van Tijn.

5121369 tijn 2 miljoen euro sr16

Nederland maakt kennis met Tijn

Op woensdag 21 december staan Tijn en zijn vader bij de brievenbus van het Glazen Huis. In mei kregen ze te horen dat Tijn ongeneeslijk ziek is en niet lang meer zal leven. Hij lijdt aan DIPG (hersenstamkanker) en sinds een paar weken groeit de tumor weer.

In actie met nagellak

Omdat dit waarschijnlijk Tijns laatste 3FM Serious Request is, willen ze geld ophalen voor al die kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Want, zegt de vader van Tijn: "Het kan altijd erger. Sommige kinderen halen de zes niet eens." Omdat ze 'lak hebben' aan Tijns ziekte willen ze zoveel mogelijk nagels lakken in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis.

Tijn mag het Glazen Huis in

Domien is ontroerd en nodigt Tijn uit om in het Glazen Huis te komen lakken. De jongens van StukTV, die op dat moment slaapgast zijn, doen ook direct mee.

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Nagellak-luikje in het Glazen Huis

Omdat het buiten koud is komt Domien met een puik plan: "Is het misschien een goed idee om ín het Glazen Huis een hoekje te creëren waar we een gat in het raam zagen, zodat jij van binnenuit nagels kunt lakken!?" Nou, dat vindt Tijn natuurlijk wel een goed idee!

Tijn gaat direct aan de slag met Domiens nagels

5121387 tijn lakt nagels domien verschuuren sr16 foto hans peter van velthoven

En die van Frank

5121388 tijn lakt nagels frank sr16 foto hans peter van velthoven

En die van al die mensen op de Grote Markt in Breda

5121389 tijn lakt nagels bij brievenbus glazen huis sr16 foto hans peter van velthoven

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Tijn verovert Nederland

Maar Tijn zijn verhaal blijft niet binnen de stadsgrenzen van Breda. Al snel verovert hij heel Nederland! Steeds meer mensen, bekend en onbekend, delen zijn verhaal en plaatsen een foto op social media met de hashtag #lakaan en #heelhollandlakt. Artiesten, politici en bedrijven steunen Tijns actie. Ze lakken hun nagels, doneren geld en dagen vrienden uit hetzelfde te doen. En zelfs in het buitenland blijft het ontroerende verhaal niet onopgemerkt.

Tijn harkt een half miljoen euro binnen

De teller op Tijns actiepagina loopt snel op. Er worden flink wat euro's overgemaakt. Na een dag heeft hij al 500.000 euro opgehaald!

Flashback: het ontroerende verhaal van Tijn

Tijn heeft lak en gaat door

De volgende dag staat Tijn opnieuw in het Glazen Huis om zoveel mogelijk nagels te lakken. Hij krijgt bezoek van Paul Depla, de burgermeester van Breda, die de actie van Tijn natuurlijk tot een nóg groter succes wil maken. "Gisteren was Tijn de held van 3FM Serious Request. En als je de held bent van 3FM Serious Request ben je de held van Breda en Brabant. En als held moet je in het zonnetje gezet worden, dus is Tijn vandaag onze burgemeester."

De jongste burgemeester van Nederland

Paul Depla neemt de ambtsketting mee en roept Tijn van 6 jaar uit tot de burgemeester van Breda. Dat maakt Tijn de jongste burgermeester van Nederland.

5121392 tijn burgermeester sr16 glazen huis foto hans peter van velthoven

Sanne Hans schrijft een liedje voor Tijn

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december is Sanne Hans slaapgast en vraagt Domien of ze een liedje wil schrijven voor Tijn. Dat doet ze, en wauw: die slaat in als een bom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een miljoen euro voor het Rode Kruis

In de vroege vrijdagochtend gaat de teller op Tijn zijn pagina THROUGH THE ROOF. Tijn heeft 1 miljoen euro opgehaald!

5121398 tijn 1 miljoen euro sr16

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

De ouders van Tijn huilen van dankbaarheid

Als de ouders van Tijn het liedje horen moesten ze sinds lange tijd weer huilen. "Er waren heel veel tranen. Niet van verdriet, maar dan pure vreugde en dankbaarheid."

Van een naar twee miljoen euro

De euro's blijven binnen stomen en Tijns actie spreidt zich als een olievlek uit over Nederland, en zelfs daarbuiten. Het duurt dan ook niet lang (iets meer dan een dag) of hij tikt de 2 miljoen euro aan. WAT een ongelooflijk stoer en mooi kereltje is Tijn. En wat een ongelooflijk mooie actie, want met dit grootse bedrag kan het Rode Kruis ZO veel jonge kinderen behandelen in landen als Ivoorkust, Ethiopië en Soedan.

5121369 tijn 2 miljoen euro sr16

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Tijn met zijn ouders en broer op de eindshow

Tijn is de grote held van 3FM Serious Request 2016. Tijdens de grote eindshow komt hij samen met zijn vader, moeder en broer het podium op lopen, waar 3FM-DJ Annemieke Schollaardt hem nogmaals bedankt voor zijn heldendaad.

Het eindbedrag van Tijn

Wat Tijn uiteindelijk ophaalt, is nog niet bekend. De actie loopt door tot 1 maart 2017. De teller staat op kerstavond op 2,5 miljoen euro!! Al het geld gaat direct naar het Rode Kruis, dat ervoor zorgt dat jonge kinderen worden behandeld tegen longontsteking. Dat is nodig want er sterft elke 35 seconden een kind aan deze dodelijke infectieziekte.

>> Kijk hier wat het Rode Kruis doet met jouw bijdrage

5121401 2 2 C5 miljoen euro tijn sr16
5121191 tijn nagels lakken jongetje sr16 foto hans peter van velthoven

Doe mee aan de actie van Tijn:

1. Lak je nagels
2. Doneer via 3fm.nl/tijn
3. Deel de foto van je nagels op Facebook, Instagram of Twitter met 3fm.nl/tijn en #lakaan en #sr16
4. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen

Meer 3FM Serious Request 2016?

>> 3FM Serious Request 2016 haalt 8.744.131,- euro op
>> Kijk terug: 3FM Serious Request per dag in spetterende video's
>> Dit was de nacht met Mark Rutte in het Glazen Huis

Ster advertentie
Ster advertentie