3FM Serious Request

Glazen Huis in Zwitserland, Oostenrijk en Letland op slot

  1. Nieuwschevron right
  2. Glazen Huis in Zwitserland, Oostenrijk en Letland op slot

In Zwitserland, Oostenrijk en Letland draaien ze woensdag 17 december hun eigen Glazen Huis op slot. Ook Zuid-Korea en België zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun eigen 3FM Serious Request.

Glazen Huis in Zwitserland

Jeder Rappen Zählt in Zwitserland

Op de foto hierboven zie je het Glazen Huis in Zwitserland. Net als 3FM Serious Request voeren de Zwitsers dit jaar actie om aandacht te vragen en geld op te halen voor een goed doel. In Zwitserland willen ze mensen helpen die met hun familie op de vlucht zijn. Dat zijn er wereldwijd zo'n 50 miljoen. Bekijk de website van Jeder Rappen Zählt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allereerste editie in Letland

Een spannende dag in Letland! Ook zij starten woensdag 17 december in Riga met de aller-, aller-, allereerste editie van het Glazen Huis. Hij staat er in elk geval mooi bij! De DJ's worden 23 december weer bevrijd uit het huis. Beheers jij de Letse taal? Bekijk hier hun website.

Glazen Huis in Letland

Oostenrijkse ook in actie

In Salzburg in Oostenrijk organiseert radiozender Ö3 ook op woensdag 17 december voor de eerste keer een eigen 3FM Serious Request. Daar heet de actie: Ö3 Weihnachtswunder. "Wo jeder Wunsch hilft!" Bekijk hun website.

Logo Ö3 Weihnachtswunder

Zuid-Korea is toe aan derde editie

De Zuid-Koreanen hebben iets meer ervaring. Ook zij gaan dit jaar weer geld ophalen voor het Rode Kruis. Met hun eerste actie in 2012 haalden ze 290.000 euro op. Datzelfde jaar kwamen ze trouwens naar Nederland om te leren van 3FM Serious Request.

Gerard verwelkomde de groep Zuid-Koreanen hartelijk in het Glazen Huis (dat dat jaar in Enschede stond). Dit was natuurlijk een leuk gezicht. Voor Veiling TV gingen ze zelfs met z'n allen met de voetjes van de vloer op het nummer 'Gangnam Style' van Psy. Kijk maar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Kun jij Zuid-Koreaans? Bekijk hun website.

Tweede editie Viva For Life in België

Onze zuiderburen draaien, net als wij, donderdag 18 december het Glazen Huis op slot. Radiozender RTBF organiseert in Luik dit jaar de tweede editie van Viva For Life. Ze eindigen op 22 december. Vorig jaar (in 2013) haalden ze 1.267.351 euro op. Bekijk de website van Viva For Life.

Music For Life in Brussel

In Brussel organiseert de Vlaamse radiozender StuBru dit jaar voor de negende keer Music For Life. Met deze actie wordt ook geld opgehaald voor het Rode Kruis. Zij hebben echter geen Glazen Huis. In 2013 leverde Music For Life 2.501.987 euro op.

Zweden en Portugal

In Zweden organiseren ze: Musikhjälpen. Daar zijn de DJ's alweer bevrijd uit het Glazen Huis, want hun editie zit er op! De Zweden haalden meer dan 2,3 miljoen euro op. In Portugal brachten ze dit jaar 410.000 euro bij elkaar om kinderarmoede te bestrijden. Daar eindigde Toca A Todos op 6 december.

3FM Serious Request in Nederland

In Nederland, waar het allemaal begon, wordt het Glazen Huis donderdag 18 december gesloten. Coen, Gerard en Domien zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Help jij ook?

>> Hier vind je alle donatiemogelijkheden

Ster advertentie
Ster advertentie