3FM Serious Request

Glazen Huizen in het buitenland

  1. Nieuwschevron right
  2. Glazen Huizen in het buitenland

Door alle commotie zou je bijna vergeten dat er in andere landen ook geld werd opgehaald voor het Rode Kruis.

Niet alleen Nederland steekt de armen uit de mouwen voor het Rode Kruis. Het Glazen Huis heeft al jaren verschillende dependances over de wereld staan.

Music 4 Life door StuBru inBelgië

Studio Brussel doet al jaren mee met Serious Request. Samen met de BRT organiseerden zij voor de zesde, tevens de laatste keer Music 4 Life. De Belgen startten de hele mallemolen op 17 december. Het Glazen Huis- met een zachte g- maakte een tour langs Leuven, Gent én Antwerpen.

17, 18 en 19 december in Martelarenplein, Leuven
19, 20 en 21 december in Woodrow Wilsonplein, Gent
21, 22 en 23 december in Groenplaats, Antwerpen

Het reizende Glazen Huis in België haalde met de Vlaamse variant een recordbedrag van 7.142.716 euro op.

>> Lees meer over Music For Life

P3 in Zweden met Musikhjalpen

De Zweden zijn ook allang geen groentjes meer wat betreft Serious Request. Zij deden in 2011 voor de vierde keer mee met Musikhjalpen. De Zweedse DJ's van de publieke radiozender P3 werden op 12 december in het huis opgesloten en stapten op 18 december weer de glazen drempel over, hun vrijheid en eten tegemoet. De DJ’s van P3 brachten een bedrag van 2.019.487 euro bijeen.

>> Lees meer over Musikhjalpen (in het Zweeds!)

DRS 3 in Zwitserland met Jeder Rappen Zählt

Het Duitssprekende gedeelte van Zwitserland ist auch dabei! Dat was in 2011 voor de derde keer alweer! Radiostation DRS 3 organiseerde samen met Schweizer Fernsehen 'Jeder Rappen Zählt', van 12 tot en met 17 december. Hier werd 5.157.566 euro ingezameld.

>> Lees meer over Jeder Rappen Zählt (im Deutsch)

Ghetto Radio in Kenia met Request Ngoma

Ghetto Radio uit Kenia heeft zich al in 2008 aangesloten bij het Serious Request concept. Ook in 2011 sloten drie Keniaanse DJ's zich vrijwillig op in een Glazen Huis in Nairobi. Op 19 december sloot het huis in Nairobi. De drie Dj's stapten opgelucht het huis weer uit op 24 december. Ghetto Radio Serious Request zamelde in Nairobi geen geld in, maar heeft nadrukkelijk aandacht gevraagd voor bloeddonatie in Kenia, en dat is bepaald niet onopgemerkt gebleven.

>> Lees meer over Ghetto Radio

Schakelen naar België tijdens de Graveyard-shift

Elke nacht wordt er even geschakeld tussen Het Glazen Huis in Leiden en de Belgische collega's van StuBru. De 'Graveyard-shifts' zijn namelijk al zwaar genoeg en dan is een blik over de grens een welkome ondersteuning voor beide DJ's. En dat gaat ongeveer zo:

Ster advertentie
Ster advertentie