3FM Serious Request

Meters voor mama's onderweg

  1. Nieuwschevron right
  2. Meters voor mama's onderweg

Een straffe warming-up, koninklijk bezoek en een startschot door de vrouw die de hele wereld al heeft gezien. Meters voor mama's is onderweg en loopt geld bij elkaar!

Tijdens 3FM Serious Request gaat de Meters voor mama estafette door het land en verzamelt zo geld voor mama's. De estafette vertrok na het startschot van Floortje Dessing vanaf de Beestenmarkt in Leiden.

Koninklijke estafette

De eerste etappe van de estafette was direct koninklijk ,door het meelopen van Prins Pieter-Christiaan. Domien, de prins van 3FM, is de bofkont die de hele week de estafette mag volgen en wellicht ook nog gaat meelopen. Na de start in Leiden gaat de estafette via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden.

Meters voor Mama's in Haarlem en Zwolle

In Haarlem werden op maandag (19 december) maar liefst 936.000 meters gelopen voor de moeders geraakt door oorlog en conflictsituaties. Met deze prestatie werd een bedrag van ruim 16.000 euro opgehaald. Domien vertelde dinsdag (20 december) vanuit Zwolle dat de deelnemers door weer en wind gaan voor de actie. Ondanks de regen blijven de Meters voor Mama's in rap tempo gemaakt worden. En voor degenen die toch een beetje van suiker zijn, is het mogelijk om zijn of haar meters op de loopband te voltooien. Domien gaf aan het eind van de avond het stokje over aan de fanatieke lopers van het Zilveren Kruis die vannacht de oversteek maken naar Enschede.

Download Meters voor mama's app

Wil je graag meelopen met Meters voor mama's, maar ben je niet in de gelegenheid om naar één van de steden te lopen? Download dan de Meters voor mama’s app. Met deze speciale app kun je gewoon in je eigen omgeving lopen voor 3FM Serious Request. Het enige wat je nog moet regelen zijn sponsors.

>> Alles over de Meters voor mama's app

Kom in actie

Inmiddels hebben zich al ruim 2000 mensen aangemeld om mee te lopen. Trek ook je luie lichaam in gang en kom meelopen in één van de zes steden. Als traktatie na het lopen staat er in elke plaats als afsluiting een Serious Talent band te spelen. Is het lopen iets te actief voor je dan zijn er genoeg andere manieren om 3FM Serious Request te steunen. Kom ook in actie en help mama's!

Ster advertentie
Ster advertentie