3FM Serious Request

"Heel veel kinderen overlijden hier aan een longontsteking"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Heel veel kinderen overlijden hier aan een longontsteking"

Merlijn Stoffels is woordvoerder van het Rode Kruis en reist momenteel voor 3FM Serious Request door Ivoorkust. In het land in Afrika krijgen heel veel kinderen longontsteking. Naast het feit dat ouders vaak geen geld hebben voor hulp en medicijnen, herkennen ze een longontsteking vaak niet. In Ivoorkust hebben ze er niet eens een woord voor. Bekijk hieronder de Facebook livestream:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In een land als Ivoorkust is de hygiëne slecht. Er zijn veel bacteriën en plekken in de dorpen ontwikkelen zich tot broedplaatsen vol infecties. Daarnaast is er weinig gevarieerd voedsel en vies drinkwater. 3FM Serious Request vraagt aandacht voor slachtoffers uit deze gebieden. Met het geld geeft het Rode Kruis onder andere trainingen aan de lokale bevolking, want met de juiste informatie kan een longontsteking voorkomen worden.

3FM Serious Request 2016

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven er meer dan 900.000 jonge kinderen aan. Deze kinderen zijn eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Start een actie voor kinderen die onnodig sterven aan een longontsteking.

Ster advertentie
Ster advertentie