3FM Serious Request

Vandaag bedanken we alle actievoerders van 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag bedanken we alle actievoerders van 3FM Serious Request

Vandaag maken we bekend welke hulp het Rode Kruis heeft kunnen bieden met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 en bedanken we de actievoerders die deze hulp mogelijk hebben gemaakt.

Domien en zijn kleinste fan Lot (6) uit Heerlen (van de schattigste filmpjes ooit) willen alle 3FM-luisteraars die in actie zijn gekomen tijdens 3FM Serious Request 2015 onwijs bedanken! En dat doen ze met deze speciale videoboodschap:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Next Generation

Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 heeft het Rode Kruis dit jaar al ruim 10.000 jongeren in conflictgebieden in Syrië, de Democratische Republiek Congo (DRC), Zuid-Soedan en Afghanistan geholpen. Jongeren in oorlogs- en conflictgebieden moeten onder de meest extreme omstandigheden overleven. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en voeding en geeft deze stille slachtoffers van oorlog en conflict de kans om zich te ontwikkelen en te bouwen aan hun toekomst, voor zichzelf en voor het land waarin zij leven.

De hele dag door bedanken de 3FM DJ’s de actievoerders die deze hulp mogelijk hebben gemaakt. Onder meer Tinka (32) uit Asten en Tommy (22) & Sander (21) uit Leiderdorp kwamen in actie voor 3FM Serious Request 2015. Vandaag horen zij van jongeren in Congo en Syrië welk verschil zij met hun acties hebben gemaakt in de toekomstdromen van deze next generation.

Eerste resultaten

Door het hele land kwamen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven
in actie voor 3FM Serious Request 2015. De actie heeft uiteindelijk €8.671.288 opgebracht. Met deze opbrengst maakt het Rode Kruis een wezenlijk verschil in de toekomst van jongeren in conflictgebieden:

  • In totaal bood het Rode Kruis hulp aan bijna 90.000 mensen in conflictgebieden, waaronder meer dan 10.000 jongeren
  • Ruim 14.000 families kregen hulp om zelf in hun inkomen te kunnen voorzien, onder meer dankzij 34.000 stuks landbouwmaterialen in DRC en Zuid-Soedan
  • 64 mensen volgden een landbouwtraining en 120 mensen ontvingen een startkapitaal
  • In diverse landen, zoals Syrië en DRC, zijn tientallen jongeren ingeschreven voor een beroepsopleiding. De komende jaren zullen er nog velen gaan volgen
  • Ruim 1800 gehandicapte jongeren in Afghanistan kregen fysiotherapie, een rolstoel, kunstarmen of -benen
  • Het Rode Kruis opent binnenkort twee nieuwe psychologische centra in Syrië, waar duizenden jongeren psychosociale hulp, onderwijs en opvang zullen krijgen
  • In Afghanistan, DRC en Zuid-Soedan hebben tot slot zo’n 18.000 mensen, waaronder duizenden jongeren, noodhulpgoederen ontvangen zoals voedsel, medische hulp en huishoudartikelen

Keep them going

Het Rode Kruis verwacht met de gehele opbrengst de komende twee jaar nog zeker 14.000 jongeren in conflictgebieden gericht te ondersteunen, met onder meer psychosociale hulp, startkapitaal en –materiaal, opleidingen of trainingen. Dankzij deze hulp kan de jonge generatie zelf bouwen aan hun toekomst. Op dit moment bereidt het Rode Kruis ook projecten voor onder meer in de Filipijnen en Zuid-Soedan.

Voor de besteding van het volledige ingezamelde bedrag en de gerealiseerde hulp door 3FM Serious Request 2015, doet het Rode Kruis binnen 3 jaar complete verantwoording. Deze verantwoording, maar ook van alle vorige edities, vind je door te klikken op de link hieronder.

3FM Serious Request 2016

Met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de strijd aan gaan tegen longontsteking om zo de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Ivoorkust, Ethiopië en Soedan te vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien en zich te ontwikkelen.

>> Kom nu al in actie voor 3FM SR16
>> Het Glazen Huis staat dit jaar in Breda
>> 3FM Serious Request haalt meer dan 7 miljoen euro op

Ster advertentie
Ster advertentie