3FM Serious Request

Sameena, slachtoffer van mensenhandel, loopt 100 km hard voor 3FM SR19: The Lifeline

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Sameena, slachtoffer van mensenhandel, loopt 100 km hard voor 3FM SR19: The Lifeline

Sameena is een slachtoffer van mensenhandel en liep een etappe mee om haar verhaal te delen met Frank, Eva en de luisteraars van 3FM. Ze besloot daarnaast om zelf een actie op te zetten: op de laatste dag van The Lifeline gaat ze de afstand van vijf (!!!) etappes in een keer hardlopen. Dat is dus 100 kilometer!

Steun hier de actie van Sameena

Het verhaal van Sameena

Tijdens de uitzending vertelt Sameena over haar verleden. In 2011 leerde ze een jongen op haar werk kennen, die achteraf een loverboy bleek te zijn. Na een paar weken kreeg ze door dat er iets niet klopte: hij wilde altijd weten waar ze was, met wie ze was en wat ze ging doen. Het ging van kwaad tot erger.

Hij werd agressief en dwong Sameena om onder dwang in de prostitutie te werken. Dit heeft ze in totaal 2.5 jaar moeten doen. Ook werd Sameena gechanteerd, ze werd door de loverboy en zijn vrienden verkracht en gefilmd. "Iemand heeft op dat moment het meest intieme stukje van jou in handen en kan daar alles mee doen wat hij wil."

Inmiddels is Sameena bijna klaar met haar opleiding en vindt ze steun in het hardlopen. "Het hielp me toen om mijn gedachten te structureren en ik ben het eigenlijk altijd blijven doen! Ik hoop nu hiermee een mooi bedrag op te kunnen halen voor andere slachtoffers. Ik vind het belangrijk dat meer mensen gaan weten wat mensenhandel inhoudt."

100 kilometer hardlopen

Haar streefbedrag voor deze actie was eerst 1000 euro, maar dat bedrag was binnen een halfuur binnen dankzij 3FM luisteraars die haar verhaal hoorden. Nu is het doel 10.000 euro voor 100 kilometer, dus als je nog een duit in de zak wilt doen... Klik op de button hieronder!

Steun hier de actie van Sameena

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Het Rode Kruis kan mensen zoals Sameena helpen. Dit is hoe ze dat doen:

  1. Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

  2. Slachtoffers helpen met opvang, psychosociale steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen.

  3. Hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen leren herkennen. Hierdoor krijgen meer jonge mensen hulp wanneer het nodig is.

Hier lees je alles over het doel van dit jaar. Naast doneren aan de actie van Sameena kun je ook een liedje aanvragen voor geld of een directe donatie plaatsen aan het Rode Kruis. Elke euro is welkom!

Ster advertentie
Ster advertentie