3FM Serious Request

Bob en zusje Floor verliezen moeder aan ALS: "Er is geen greintje hoop aan het begin van dit ziektebed"

foto: Eigen archief Bobfoto: Eigen archief Bob
  1. Nieuwschevron right
  2. Bob en zusje Floor verliezen moeder aan ALS: "Er is geen greintje hoop aan het begin van dit ziektebed"

Na hun vader te zijn verloren, verliezen Bob en Floor nu ook hun moeder. Zij kreeg kort na het overlijden van de vader de diagnose ALS. "Ik kan niets anders zeggen dat dit een enorm dringende zaak is en dat mensen met ALS écht geen tijd te verliezen hebben."

Bob's leven staat flink op zijn kop. In 2020, na een kort ziektebed, verloren hij en zijn zusje hun vader. "Je blijft met z'n drietjes over," vertelt Bob aan de telefoon aan de Glazen Huis-dj's. "En dan sta je er weer positief in, en dan krijg je de klap dat je moeder ALS heeft."

"Het is oneerlijk," zegt Glazen Huis-dj Sophie. "Ik kan niets anders zeggen dat dit een enorm dringende zaak is en dat mensen met ALS écht geen tijd te verliezen hebben," zegt Bob. "Er is geen greintje hoop aan het begin van dit ziektebed. Je moet steeds afscheid nemen van iets nieuws totdat het ophoud. Laten we samen deze ziekte de wereld uithelpen."

Bekijk het fragment hieronder👇

Dit fragment bewijst: ALS is een mensonterende ziekte. Je raakt gevangen in je eigen lichaam. Bob, wij leven met jou en je zusje mee 💚

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie