3FM Serious Request

Rode Kruis vrijwilliger Alain is blij dat hij zijn eigen bevolking kan helpen

  1. Nieuwschevron right
  2. Rode Kruis vrijwilliger Alain is blij dat hij zijn eigen bevolking kan helpen

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen.

(Foto: Sacha de Boer)

Lokale vrijwilligers

Het Rode Kruis werkt overal ter wereld met lokale vrijwilligers. Zij kennen de regio goed en spreken de taal. Wijnand loopt een dagje mee met Alain, een enthousiaste 37-jarige man die zijn baan opzegde en nu mensen helpt in de omgeving van Den Bokro in Ivoorkust.

Voorlichting

Alain is erg blij dat hij zijn eigen bevolking kan helpen. Op de dag dat Wijnand met hem mee gaat geeft Alain in een klein dorp voorlichting over longontsteking. Hij vertelt onder andere hoe je de ziekte kunt voorkomen, herkennen en wat je moet doen als je denkt dat je kindje longontsteking heeft.

(Foto: Sacha de Boer)

Groot probleem

Longontsteking komt voor in alle dorpen in de regio waar Alain actief is. De bevolking lijdt er vreselijk onder en Alain is dan ook erg blij dat hij bij het Rode Kruis werkt. Als ze geen voorlichting geven zouden er nóg meer kinderen sterven. Elk jaar gaan er wereldwijd 900.000 kinderen dood aan longontsteking en dat is toch best wel ernstig als je je bedenkt dat deze ziekte eenvoudig te behandelen is.

Beluister hieronder de reportage die Wijnand maakte.

Duur: 3 minuten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat doet het Rode Kruis?

Voor een bedrag van 110 euro zorgt het Rode Kruis ervoor dat vrijwilligers zoals Alain opgeleid worden en voorlichting kunnen geven in de omgeving. Hier vind je meer geefvoorbeelden.

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnand in Ivoorkust.

Ster advertentie
Ster advertentie