3FM Serious Request

Marwa raakte lichamelijk, maar ook geestelijk gewond

  1. Nieuwschevron right
  2. Marwa raakte lichamelijk, maar ook geestelijk gewond

Paul sprak Marwa in de zwaar getroffen stad Homs in Syrië. Dankzij het Rode Kruis kan ze een opleiding tot verpleegster volgen en haar toekomst langzaam maar zeker opbouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De stad Homs in Syrië is - zoals je hierboven kunt zien - zwaar getroffen. Bijna iedereen is gevlucht. Paul Rabbering nam eind oktober een kijkje in het oude deel van de stad, waar nog maar weinig van over is. Het was er verlaten. Hoewel er in de oude moskee nog wel wat gebeurde. Het Rode Kruis biedt op deze plek een opleiding tot verpleegster aan. Paul sprak de 19-jarige Marwa, die op die dag eindexamen had. Beluister hieronder haar verhaal.

Waar doen we het voor?

Dit jaar willen 3FM en het Rode Kruis geld ophalen voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Deze generatie moet soms leven in de meest externe omstandigheden, waardoor ze weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling en een mooie toekomst ver te zoeken is.

Lees meer over het doel van dit jaar

Opleiding tot verpleegster

Het verhaal van Marwa

Marwa raakte gewond. Niet alleen lichamelijk (ze kreeg een granaatscherf in haar dij), maar ook geestelijk. Ze was meerdere keren het doelwit van sluipschutters. Dat maakte haar ontzettend bang. Van het Rode Kruis kreeg ze voedsel, medicijnen en de kans om een opleiding te volgen. Die greep ze met beide handen aan.

Wil jij ook iets doen?

Voor een 19-jarig meisje heeft Marwa al ontzettend veel mee moeten maken, en ze is niet de enige. Wil jij ook iets doen voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden? Voor slechts twee euro kan het Rode Kruis een jongere een uur bijscholing geven in bijvoorbeeld Engels en Wiskunde. En voor 20 euro krijgt een kind een schoolpakket (met eigen tas, pennen, stiften en pennen).

Kom in actie voor 3FM Serious Request

Check meer reportages van Paul

Paul en Marwa (19)
Ster advertentie
Ster advertentie