3FM Serious Request

Vier steden melden zich als gaststad SR12

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier steden melden zich als gaststad SR12
Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen presenteerden zich vandaag bij 3FM als mogelijke gastlocatie voor 3FM Serious Request 20123FM bezoekt de komende weken de vier steden om de locaties te bekijken. Die bezoeken evalueert 3FM samen met de ingediende plannen voordat een beslissing wordt genomen. Vrijdag 29 april maakt de publieke popzender bekend in welke stad het Glazen Huis staat in december 2012.

In 2011 staat 3FM Serious Request in Leiden, van zondag 18 t/m zaterdag 24 december.

Definitieve keuze na bezoek van vier steden

“Het enthousiasme waarmee de plannen zijn gepresenteerd is aanstekelijk en vier mooie steden hebben zich gemeld. Daar ben ik blij om. We moeten nu een goede analyse maken, de locaties bezoeken en uiteindelijk een keuze maken. Ik weet nu al dat dit ook dit jaar weer een moeilijke opgave wordt”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers.

3FM Serious Request en het Rode Kruis

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Historie van 3FM Serious Request

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In Nederland bereikte de actie in 2010
11,3 miljoen mensen. De opbrengst was: € 7.135.707,-.

>> Lees meer over 3FM Serious Request
>> Like 3FM ook op Facebook
>> En we Twitteren ook!

Enschede, Delft, Kerkrade of Sittard-Geleen

Wat heeft jouw voorkeur?
Ster advertentie
Ster advertentie