3FM Serious Request

Het poepveld, Serafine en voorlichting

  1. Nieuwschevron right
  2. Het poepveld, Serafine en voorlichting

Marijke Twerda is namens het Rode Kruis aanwezig in Burundi om projecten te begeleiden. Zo ook het vervaardigen van deksels voor latrines, waarmee putten goed afgedekt kunnen worden en vliegen er niet bij kunnen.

Marijke Twerda is namens het Rode Kruis aanwezig in Burundi om projecten te begeleiden. Zoals het vervaardigen van latrines en de deksels hiervoor, waarmee putten goed afgedekt kunnen worden en vliegen er niet bij kunnen. Educatie en voorlichting spelen ook hierin een belangrijke rol.

De rol van het Rode Kruis

Eric zoekt haar op en praat met haar over de manier waarop het Rode Kruis in landen als Burundi te werk gaat.

Serafine is te ziek om te zorgen voor haar kinderen

Serafine is verzwakt en heeft pijn. Door steeds terugkerende diarree, wat haar enorm uitput, en een gebrek aan eten is het moeilijk om voor haar twee overgebleven kinderen te zorgen. Drie van haar kinderen heeft ze verloren en mist ze enorm. Ze maakt zich zorgen over de twee kinderen die ze nu nog heeft:

Het poepveld. Poep. Poep. Poep.

Om niet de ongemakken van een open riool in het dorp te hebben, gaan veel mensen naar de rand van het dorp om op een berg of in een bos te poepen. Regen verdunt de poep en spoelt het naar de rivier, waardoor de bacteriën in de ontlasting in het water terechtkomen en zo mensen weer besmetten.

Er is echter geen goed alternatief beschikbaar, omdat er geen goed aangelegde latrines zijn. Het Rode Kruis helpt met het aanleggen daarvan.

>> Naar het overzicht van Erics reportages
>> Kijk hier hoe je kunt helpen. Doneer of doe mee

Ster advertentie
Ster advertentie