3FM Serious Request

Giel, Paul en Coen in Glazen Huis

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel, Paul en Coen in Glazen Huis

Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg zijn de 3 DJ’s die in Leeuwarden het Glazen Huis gaan bewonen tijdens 3FM Serious Request.

Leeuwarden krijgt in de week voor kerst drie nieuwe inwoners. Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg gaan van 18 t/m 24 december wonen op het Wilhelminaplein in het Glazen Huis. Dat maakte zendermanager Wilbert Mutsaers dinsdagmiddag bekend in de Coen en Sander Show op 3FM.

Kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree

De DJ’s gaan die dagen niets eten en maken samen 24 uur per dag radio en TV om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree; een stille ramp die elk jaar 800.000 kinderen treft en waar het Rode Kruis zich voor inzet.

>> Lees meer over het doel van dit jaar
>> Lees de reisverslagen van Eric Corton uit Burundi

Wilbert Mutsaers over de 3 DJ's

"Giel, Coen en Paul gaan in Leeuwarden het Glazen Huis betrekken en aandacht vragen voor de 800.000 kinderen die wereldwijd elk jaar onnodig aan diarree sterven”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Deze stille ramp is met relatief eenvoudige hygiënische maatregelen te bestrijden en daar willen we ons maximaal voor inzetten. Ik heb veel vertrouwen in deze drie dj’s en heb waardering voor het feit dat ze deze uitdaging samen met heel veel mensen in Nederland aangaan."

DJ’s in het Glazen Huis

Geen Glazen Huis nieuwelingen dit jaar, want alledrie de jocks zaten al eens of meer opgesloten in de doorzichtige studio.

Giel Beelen: Utrecht (2004, 2005, 2006), Breda (2008), Groningen (2009), Eindhoven (2010), Enschede (2012)
Paul Rabbering: Breda (2008)
Coen Swijnenberg: Breda (2008), Eindhoven (2010), Leiden (2011)

>> Lees meer over de voorgaande edities van 3FM Serious Request

Ekdoms Eetcafé in Leeuwarden

Voor de andere DJ's wordt er een andere mooie rol gevonden om geld in te zamelen. Zo heeft Gerard Ekdom vorige week al bekendgemaakt Ekdoms Eetcafé te willen openen.
>> Lees meer over Ekdoms Eetcafé

Kom In Actie voor 3FM Serious Request

Heb je zelf een actie op poten gezet om geld in te zamelen, laat het ons dan weten op www.3fm.nl/kominactie. Dan kunnen we op de voet volgen hoe het gaat met jouw actie en misschien wel een DJ langssturen om verslag te komen doen.

Ster advertentie
Ster advertentie