3FM Serious Request

Amsterdam-Dakar voor Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Amsterdam-Dakar voor Serious Request
In een barrel van nog geen vijfhonderd euro naar Noord-Afrika kachelen, dat is afzien! Maandagochtend bij Giel beginnen de teams toch met alle liefde aan de Amsterdam-Dakar Challenge: Serious Request Edition.Jetzt geht's los! Maandagochtend start er bij Giel een karavaan aan barrels richting Afrika. Waarom? Voor de Amsterdam-Dakar Challenge: Serious Request Edition. Dus om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Glazen Huis. Maandagochtend bij Giel is het startschot. You go, guys!

Amsterdam-Dakar Challenge: Serious Request Edition

Je hebt vast weleens van de Amsterdam-Dakar-rally gehoord. Het idee is heel simpel (van Amsterdam naar Dakar rijden), maar de uitvoering is alles behalve dat. Zeker omdat de teams die voor Serious Request rijden, deze route moeten afleggen in een auto van nog geen vijfhonderd euro. Dat betekent dat er nogal eens een band sneuvelt, een motor doorbrandt of een team uitvalt, maar dat maakt het nou echt de challenge. Natuurlijk alles voor het goede doel.

Van Amsterdam naar Marokko

De route is een tikkie aangepast voor deze speciale editie. De teams beginnen in Amsterdam, stoppen maandagochtend voor een extra startschot in Hilversum bij Giel en sjezen naar de zuidelijke Sahara om daar in een recordtijd te finishen. Omdat de reis alles behalve over rozen gaat, houden we bij 3FM regelmatig contact met de teams. Dat is het minste wat we voor ze kunnen doen, toch?

Beplakt en bezakt

Er vertrekken acht teams van vaders en zonen, vrienden, liefdeskoppels en roodharigen een kakofonie aan bepakte en beplakte barrels. Elke sponsor draagt bij en zo levert het een indrukwekkend bedrag op, als ze de finish halen. Hoeveel dat wordt, dat weten we pas tijdens Serious Request.

>> Meer info op de site van Amsterdam-Dakar

Vorig jaar

Dit is niet de eerste keer dat er teams van Amsterdam naar Afrika scheuren om zoveel mogelijk geld in het laatje te brengen voor Serious Request. In 2009 stapte Jelmer (die olijke sidekick van Stenders) in zijn bolide en reed naar Afrika. Hoe verliep dat allemaal ook alweer? Lees het allemaal nog eens terug op de volgende linkjes.

>> Meer over de Challenge van Jelmer uit 2009
>> De einduitslag van Jelmer vorig jaar
Ster advertentie
Ster advertentie