3FM Serious Request

Quizzen, knutselen en de reddingsbrigade voor 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Quizzen, knutselen en de reddingsbrigade voor 3FM Serious Request

Op de Grote Markt voor het Glazen Huis zijn de kinderen van groep zes en zeven van de Dr. De Visserschool druk in de weer met pen en papier. Ze hebben net een hele mooie cheque ingeleverd bij Domien, maar ze zijn nog lang niet klaar met geld inzamelen. Ook de reddingsbrigade is weer aanwezig dit jaar, met een gigantische cheque!

Meester Michiel van groep 6 legt uit: "We hebben een quiz gemaakt voor de kinderen hier, zo kunnen ze zowel naar het Glazen Huis kijken, een rondje maken door de omgeving en meer te weten komen over het goede doel."

Koekjes bakken

Rosa, Isis en Poppi hebben met hun klasgenootjes hard gewerkt om zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We hebben koekjes verkocht, cake gebakken, flessen verzameld, echt van alles!" Pepijn heeft al heel veel geld bij elkaar gesprokkeld: "Ik heb mijn Duplo verkocht, daar speelde ik eigenlijk niet meer mee. Ik heb 110 euro opgehaald!"

Kerstmarkt

Morgen is er een kerstmarkt waar de kinderen spulletjes voor hebben geknutseld, en Freija gaat er op haar harp spelen. Hoeveel geld ze morgen op willen halen, dat weten ze nog niet zeker, maar ze zijn al heel trots, en terecht! "We hebben nu al 560 euro opgehaald, maar alle kleine beetjes helpen!" Morgenmiddag horen we hoeveel de kerstmarkt op heeft geleverd. Beluister hier het fragment van de basisschool aan de microfoon bij Domien.

Reddingsbrigade

Het Glazen Huis-plein in Breda wordt maandagmiddag opeens overspoeld door een zee van gele hesjes. De reddingsbrigade is al joelend en hossend gearriveerd na een flinke tocht, zo vertelt Ylse Huizinga van Reddingsbrigade Nederland:

"We hebben samen met 32 brigades uit heel Nederland actie gevoerd voor 3FM Serious Request. We zijn drie dagen gaan varen voor jullie goede doel. 145 kilometer, 385 vrijwilligers bij elkaar. Samen hebben wij zoveel mogelijk geld opgehaald."

41.000 euro!

Er zijn heel veel verschillende acties geweest. Flessen ophalen, sponsorzwemmen, ritjes op de boot voor geld maar ook gewoon donaties. Het hoogtepunt van de tocht is toch wel de aankomst in Breda,vertelt Ylse: "We werden begeleid door de brandweer, de burgemeester stond ons op te wachten, echt fantastisch!"

Een heleboel acties dus, en met resultaat: de Reddingsbrigades hebben 41.000 euro opgehaald! Mocht je nou buiten Breda in het water vallen vandaag hoef je niet bang te zijn dat je niet gered wordt. Er zijn vijfduizend vrijwilligers in heel Nederland, dus er is nog genoeg capaciteit over.

Ster advertentie
Ster advertentie