3FM Serious Request

Ook Oostenrijk krijgt een Glazen Huis

  1. Nieuwschevron right
  2. Ook Oostenrijk krijgt een Glazen Huis

In steeds meer landen zijn Glazen Huizen te vinden. Ook Ö3 uit Oostenrijk doet dit jaar mee met een Glazen Huis in Salzburg.

Oostenrijk doet mee!

De stad Salzburg komt in december een week lang in het teken van het eerste Oostenrijkse Glazen Huis te staan. Ook daar laten drie DJ's zich opsluiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Ö3, het jongerenstation van de Oostenrijkse publieke omroep, gaat geld ophalen voor families in nood in Oostenrijk.

De actie gaat Das Ö3-Weihnachtswunder heten en is vergelijkbaar met onze actie. Er wordt niet gegeten en er worden plaatjes gedraaid voor geld. 'Wo Jeder Wunsch-Hit Hilf!' Ze beginnen op 19 december en komen op 24 december het huis weer uit.

Meer Glazen Huizen

Eerder deze maand haalden de Portugezen 410.000,- euro op met hun eerste Glazen Huis. Ook in Zweden, Zwitserland en België zijn opnieuw Glazen Huizen te vinden.

Kom zelf ook in actie

Het Glazen Huis is dit jaar in Haarlem te vinden, maar in de rest van Nederland worden door mensen zelf ook allerlei glazen huizen neergezet om geld in te zamelen. Kom ook in actie voor 3FM Serious Request. Meld je actie aan of laat je inspireren door bestaande acties via de Kom In Actie-pagina.

Ster advertentie
Ster advertentie