3FM Serious Request

3FM Serious Request een dag langer

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Serious Request een dag langer
Er staat weer een hoop te gebeuren rondom 3FM Serious Request. Zo gaan de DJ's dit jaar al op 18 december het huis in!
De zesde editie van 3FM Serious Request start op vrijdag 18 december om 19.00 uur vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. De inzamelingsactie van de publieke popzender samen met het Rode Kruis finisht traditioneel op kerstavond en dit betekent dat het evenement dit jaar 12 uur langer duurt en dat de 3 DJ’s ook 12 uur langer niet eten.

Een terugblik op vijf jaar Serious Request

3FM Serious Request maakt de stand op van vijf jaar actie voor stille rampen; 17 miljoen euro ingezameld, 5.588.630 mensen ontvingen hulp in meer dan 34 landen wereldwijd. Het Rode Kruis presenteert een uitgebreide verantwoording.

>> Lees meer over 5 jaar Serious Request

Stop Malaria, Play the Music

De DJ’s in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen gaan in december aandacht vragen voor malaria. Deze verwoestende ziekte doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen.

>> Lees meer over de noodzaak van malariabestrijding

Bekendmaking drie DJ’s en Kom zelf in actie!

Welke drie DJ’s het Glazen Huis in Groningen gaan bewonen wordt op 7 december bekendgemaakt. Om warm te lopen voor het evenement gaan deze 3 jocks op 10 december het land in om een bijdrage te leveren aan speciale initiatieven van luisteraars voor Serious Requst. Die kunnen eigen plannen om de actie te ondersteunen vanaf vandaag aanmelden via www.3fm.nl/kominzelfactie.

Internationale uitbreiding

Met groot genoegen laten ook onze zuiderburen zich dit jaar weer opsluiten voor een actieweek. Maar daar blijft het niet bij. Zweden, Zwitserland, Kenia en Duitsland hebben dit jaar ook een Glazen Huis.

>> Lees meer over de andere Glazen Huizen

Top Serious Request

Vanaf 24 december 20.00 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers uit 3FM Serious Request. 24 uur per dag de favoriete platen van de 3FM luisteraars tot 30 december 21.00 uur.


Ster advertentie
Ster advertentie