3FM Serious Request

Eric in Ivoorkust: het verhaal van Flore (27)

  1. Nieuwschevron right
  2. Eric in Ivoorkust: het verhaal van Flore (27)

Eric Corton is in een dorp waar voedsel gedistribueerd wordt door het Rode Kruis. Hij spreekt daar met de 27-jarige moeder Flore die samen met haar zeven kinderen moest vluchten.

Flore moest, terwijl ze zwanger was, met haar kinderen vluchten voor het conflict dat haar regio teisterde. Ze zag hoe haar broer vermoord werd waarna haar huis in brand werd gestoken door de belagers.

Op de vraag wat Flore in de nabije toekomst wil doen geeft de jonge moeder aan dat zij en haar kinderen onderdak en eten nodig hebben. "We moeten nadenken over oplossingen voor ons hele gezin, maar mijn man en ik hebben niets meer." Dit maakt de situatie vrijwel onmogelijk voor Flore en haar gezin. Maar jij kan helpen.

2e afl: Eric Corton praat met de 27-jarige moeder Flore

De audioreportages van Eric laten horen hoe belangrijk de rol van het Rode Kruis is in deze gebieden. In het onderstaande filmpje krijg je ook al een beeld van wat het Rode Kruis kan doen voor moeders in conflictsituaties door o.a. te voorzien in voedseldistributie.

>> Hier vind je alle reportages van Eric Corton in Ivoorkust

Let op:
een plaat aanvragen kan van 15 tot en met 24 december. Je kunt nu wel alvast geld inzamelen door zelf een actie te starten: 3fm.nl/kominactie.

Ster advertentie
Ster advertentie