3FM Serious Request

Eindbedrag: 7.135.707,- euro

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindbedrag: 7.135.707,- euro
Ongelooflijk! De opbrengst van Serious Request 2010 is € 7.135.707,- Een geweldig bedrag dat gaat naar de stille slachtoffers van aids, de kinderen.Coen, Gerard en Giel zetten wat instabiel op kerstavond hun eerste stapjes buiten het Glazen Huis na een week lang opgesloten te zijn geweest zonder eten. Als bambi glibberden ze over de sneeuw de vrijheid tegemoet.

Eindshow

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers bevrijdde de 3 DJ's uit het Glazen Huis na een geweldige week Serious Request in Eindhoven. De DJ's reisden vervolgens in stijl met een arreslee van de Markt naar het 18 Septemberplein, waar al sinds vier uur die middag de spetterende eindshow van Serious Request aan de gang was.

Met open armen werden de DJ's door 3FM's knuffelbeer Eric Corton ontvangen. En natuurlijk door een stampend vol plein. Maar niet voordat Coen, Gerard en Giel gekust werden door hun meisjes. Eindelijk!

Appeltjes en de eindstand

Eric had drie glimmende appeltjes in zijn handen. De DJ's hapten het eerste vaste voedsel smakelijk weg. En toen, en toen.... toen werd de eindstand bekend gemaakt.

€ 7.135.707,-!!!

Het waanzinnige bedrag dat door Nederland is opgehaald voor dit belangrijke goede doel. Nederland heeft diep in de buidel getast voor de kinderen die slachtoffer zijn geworden van aids en op deze manier kan het Rode Kruis deze kinderen een toekomst bieden.

Met dit bedrag werd de stand van 2009, van 7.113.447,- euro en toen nog voorzien van een regeringsbijdrage van 3 miljoen, net overtroffen.

25 euro
De opbrengst van Serious Request 2010 gaat naar de stille slachtoffers van aids. Dit zijn 15 miljoen kinderen wereldwijd die er helemaal alleen voor staan doordat zij hun ouders zijn verloren aan deze ziekte.

Met 25 euro kan het Rode Kruis al een maand lang een kind ondersteunen met voedsel, scholing en verzorging. Dat is de basis voor een nieuwe, rooskleurige toekomst.

>> Lees hier wat het Rode Kruis doet

3FM en het Rode Kruis danken alle luisteraars voor deze prachtige week. Voor het luisteren, de inzet, het hoge bedrag en de sfeer. You rule!

Ster advertentie
Ster advertentie