3FM Serious Request

Het verhaal van Anthony en Justin

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal van Anthony en Justin
Eric was op zoek naar Justin om met hem te praten over zijn toekomst nu zijn ouders waren weggevallen. Tot Eric's ontsteltenis was zijn broertje Anthony er erbarmelijk aan toe. Zie het verhaal van Anthony en Justin.Kinderen zijn de stille slachtoffers van de aids-problematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan aids staan ze er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis heeft vrijwilligers opgeleid, die deze kinderen begeleiden en hen op deze manier weer een toekomst bieden. Door naar ze te luisteren en te horen wat ze nodig hebben: verzorging, onderwijs, voedsel, emotionele en praktische ondersteuning. Dit gaat op een heel individuele manier. Eric Corton is in Oeganda geweest om reportages te maken over de problematiek. Hij heeft daar veel indrukwekkende verhalen gehoord van kinderen en vrijwilligers.

Justin en Anthony
Eric komt bij het hutje van de vijftienjarige Justin om met hem te praten. Binnen stuit Eric tot zijn grote ontsteltenis op het broertje van Justin, Anthony die ontzettend ziek is. Uit paniek heeft de oma van jongens Anthony onder lappen gelegd, niet wetende wat ze aan moet met de zieke Anthony. Eric is ontdaan en probeert de jongen, die kampt met een chronisch proteïnengebrek, te helpen.

Reportage
: Justin heeft zijn beide ouders verloren aan aids. Zijn broertje Anthony blijkt er heel slecht aan toe te zijn.


Nu Anthony naar een hulppost is gebracht, heeft Eric tijd om te spreken met Justin voor wie hij in de eerste instantie kwam. Justin woont bij zijn oma, samen met zijn broertje. De lol in het leven is hij wel een beetje verloren sinds de dood van zijn ouders. Sinds het overlijden van zijn ouders heeft hij niet meer gevoetbald.

Reportage
: Justin heeft sinds de dood van zijn ouders niet meer gevoetbald
Ster advertentie
Ster advertentie