Naar homepage
3FM Serious Request

Slachtoffer Sameena loopt 100 km hard voor The Lifeline

foto: Bullet-ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Slachtoffer Sameena loopt 100 km hard voor The Lifeline

Sameena is zelf slachtoffer van mensenhandel en is gestart met 100 km hardlopen - van Ommen naar Groningen - speciaal voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Ze rent 5 etappes en komt vanavond tijdens de eindshow aan.

100 kilometer hardlopen

Sameena haalt Sander en Herman in!

Inmiddels is Sameena voorbij het Chequepoint in Vries waar haar familie en vrienden langs de kant stonden. En niet alleen bij Sameena werd emotioneel overvallen, bij Sander kwamen de 'zeik platen' ook goed binnen.

Herman heeft het zwaar, maar als 'ie aan Sameena denkt, denkt 'ie: "waar maak ik me eigenlijk ook druk over?" Ze wil op dezelfde tijd aankomen als Sander en Herman, maar ze gaat eigenlijk 'te hard' want het lijkt erop dat ze eerder arriveert.

Samena is al voorbij Ubbena! Frank en Eva leggen uit hoe je haar kunt blijven steunen. Namelijk door te doneren via 3FM.nl/hardlopen.

Frank en Eva bellen met Sameena. Het bedrag is al ruim over de €20.000 heen!

Frank en Eva schakelen naar Sameena die als een speer gaat.

Vanmorgen om 7.30 uur vertrok Sameena in alle vroegte. Let's go! We volgen haar de hele dag op radio en via dit artikel.

Sameena legt uit wat ze gaat doen en waarom.

Haar streefbedrag voor deze actie was eerst 1000 euro, maar dat bedrag was binnen een halfuur binnen dankzij 3FM luisteraars die haar verhaal hoorden. Inmiddels gaan we richting de €20.000 - dus klik op de button hieronder en doneer voor Sameena en het Rode Kruis.

STEUN HIER DE ACTIE VAN SAMEENA

Het verhaal van Sameena

Tijdens de uitzending vertelt Sameena over haar verleden. In 2011 leerde ze een jongen op haar werk kennen, die achteraf een loverboy bleek te zijn. Na een paar weken kreeg ze door dat er iets niet klopte: hij wilde altijd weten waar ze was, met wie ze was en wat ze ging doen. Het ging van kwaad tot erger.

Hij werd agressief en dwong Sameena om onder dwang in de prostitutie te werken. Dit heeft ze in totaal 2.5 jaar moeten doen. Ook werd Sameena gechanteerd, ze werd door de loverboy en zijn vrienden verkracht en gefilmd. "Iemand heeft op dat moment het meest intieme stukje van jou in handen en kan daar alles mee doen wat hij wil."

Inmiddels is Sameena bijna klaar met haar opleiding en vindt ze steun in het hardlopen. "Het hielp me toen om mijn gedachten te structureren en ik ben het eigenlijk altijd blijven doen! Ik hoop nu hiermee een mooi bedrag op te kunnen halen voor andere slachtoffers. Ik vind het belangrijk dat meer mensen gaan weten wat mensenhandel inhoudt."

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Het Rode Kruis kan mensen zoals Sameena helpen. Dit is hoe ze dat doen:

  1. Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

  2. Slachtoffers helpen met opvang, psychosociale steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen.

  3. Hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen leren herkennen. Hierdoor krijgen meer jonge mensen hulp wanneer het nodig is.

Hier lees je alles over het doel van dit jaar. Naast doneren aan de actie van Sameena kun je ook een liedje aanvragen voor geld of een directe donatie plaatsen aan het Rode Kruis. Elke euro is welkom!

Ster advertentie
Ster advertentie