3FM Serious Request

Terugblikkende column van Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblikkende column van Giel
Hardcore 3FM Serious Request-er Giel schreef, terugblikkend op een geslaagde actie, een stukje als dank aan de trouwe luisteraars
Al voordat ik het huis zou betreden was ik zenuwachtiger dan ooit tevoren. Ik had er dan al wel 3 keer eerder in gezeten maar pas vorig jaar had ik met eigen ogen gezien hoe de actie leeft in het land. Hoe uit elke computer, tv en radio hetzelfde schalt en het lijkt of iedereen ermee bezig is. Daar heb je geen idee van als je midden in het huis zit en nu wist ik dat ineens.

Ook maakte ik me best wel zorgen over het feit dat ik niet mocht roken dit jaar. Tijdens de andere edities rookte ik als nooit tevoren en ging ik zelf op een gegeven moment op de filters bijten. Ik was echt bang dat er rook uit m'n oren zou komen en ik Coen en Paul echt verrot zou gaan schelden. En dan was het ook nog eens in het voor mij redelijk onbekende Breda.

Met die angsten reed ik vrijdagochtend half 4 weg uit Haarlem. Eenmaal aangekomen in Breda zag ik voor het eerst het glazen huis staan. Tijdens een eerdere meeting die week had ik me namelijk kansloos verslapen. Om 06:05 klonken de vogeltjes anders dan ooit tevoren en op dat moment wist ik dat het goed zou komen met Breda. Er stonden namelijk voor het eerst in de geschiedenis van Serious Request toen al mensen buiten op de grote markt terwijl het eigenlijk nog niet begonnnen was.

Coen en Paul waren er nog niet en ik mocht me nog suf eten en roken. Voor ik het wist was het negen uur en was het tijd voor (naar nu blijkt) mijn allerlaatste sigaret voordat Bertje (ggg) Koenders de deur dicht deed. En op dat moment begon de trip in de achtbaan waarbij ik (gelukkig) wederom geen idee had dat mensen er ook mee bezig waren.

De eerste dag was de dag dat de luisteraar die bleef slapen en waar ik ook heerlijk mee kon kutten, de kerstbellen die bleven bewegen en vooral de verbazing over iedereen die al aan de brievenbus kwam. En vanaf dat moment word het al best wel troebel in wat er allemaal gebeurde.

Ilse de lange was de leukste slaapgast ever. Niks ten nadele van Najib Amhali (wat een toffe gast) Armin van Buuren (symphatieke dude) en Floortje Dessing (lief engeltje) maar Ilse was zoooooooooo leuk. Zo spontaan hoe dat ging. Ik hoorde haar Sooooo incredible zingen dat het me leuk leek om er een rap aan toe te voegen en dat was in Breda heel rap geregeld. Ik krijg allemaal losse flitsen in m'n hoofd: De heerlijk irritante Jordy van Loon, al die lieve mensen aan de brievenbus, De DJ-set van Armin (helemaal uit m'n dak!), dat ik er even helemaal doorheen zat tijdens Plork en de aannemers, Hero nAntonie Kamerling die voor me kan zingen en ik die Hero zong voor Jan Smit, het beledigen van Grad Damen maar ik had het excuus dat ik niet mocht roken.

Die smoes gebruik ik nu nog steeds ;-)

En nu moet ik stoppen..
cj

Giel.

Ster advertentie
Ster advertentie