3FM Serious Request

SR09 eindbedrag: 7.113.447 EURO!!

  1. Nieuwschevron right
  2. SR09 eindbedrag: 7.113.447 EURO!!
De eindstand van 3FM Serious Request is bekend. Gerard, Annemieke en Giel haalden met hun 6 daagse radiomarathon maar liefst 7.113.447,- euro binnen!
Na 156 uren non-stop radiomaken verruilen de 3FM DJ's het Glazen Huis voor hun eigen vertrouwde huizen. Met trots kunnen ze terugkijken op een onvergetelijke week in Groningen waar het geld 24 uur per dag door de brievenbus heen bleef rollen.

Vanaf 16.00 uur was het al feest op de Grote Markt, met Kane, Rigby, Waylon, Armin van Buuren, Roel VanVelzen en The Opposites.

>> Lees meer

Cheque voor het Rode Kruis

Om iets na 20.00 uur opende Wilber Mutsears, zendermanager 3FM, het huis. Bij het verlaten van het huis kregen ze, onder luid applaus van het in grote getalen toegestroomde publiek, van Eric Corton een appel overhandigd.

Hier werd gulzig van gesmuld, om vervolgens over te gaan tot de overhandiging van de cheque aan Cees Breederveld, de directeur van het Nederlandse Rode Kruis. En het bedrag bedroeg dus die geweldige € 7.113.447,-

>> ga naar de website van Het Rode Kruis

Stop Malaria, Play The Music

De opbrengst van Serious Request gaat naar Het Rode Kruis, om de stille ramp malaria te bestrijden. Elke 30 seconden sterft er een kind aan malaria.

>> Lees meer over malaria

Groningen

“Dit is een ongelofelijke prestatie van de drie DJ’s en van iedereen die aan 3FM Serious Request heeft bijgedragen”, zegt Wilbert Mutsaers, 3FM zendermanager. “Ik heb diep respect voor de wijze waarop iedereen, die daartoe gelegenheid zag, zich voor deze actie heeft ingezet en ik wil Groningen danken voor het fantastisch gastheerschap.”

Bijdrage Nederlandse regering

Iets voor 20.00 uur maakte Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking bij de DJ’s in het Glazen Huis bekend dat de Nederlandse regering een bedrag van 3.000.000 euro bijdraagt aan de actie.

>> Lees meer

Top Serious Request

Vanaf 24 december 20.20 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers uit 3FM Serious Request.
1. Ryan Shaw - It gets better
2. Cliff Richard & the Young Ones - Living Doll
3. Pearl Jam - Just Breathe

>> zie hier de hele lijst
Ster advertentie
Ster advertentie