3FM Serious Request

Studentendesk Rode Kruis komt in actie met Hoppy!

  1. Nieuwschevron right
  2. Studentendesk Rode Kruis komt in actie met Hoppy!

Studentendesk Rotterdam van het Rode Kruis zamelt met Hoppy magische doosjes in vol hoop en blijdschap voor 3FM Serious Request.

3FM Serious Request 2011 komt heel dichtbij. Het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden wordt sinds vrijdag (2 december) opgebouwd, terwijl de acties om geld in te zamelen voor de stille ramp 'Moeders geraakt door oorlog en conflictsituaties' blijven binnenstromen. En ter inspiratie voor degenen die nog hard nadenken over een originele actie, brengt 3FM opvallende acties onder de aandacht.

>> Kom direct in actie voor 3FM Serious Request

Studentendesk van het Rode Kruis in actie met Hoppy

Studentendesk Rotterdam van het Rode Kruis heeft speciaal voor 3FM Serious Request 2011 een actie opgezet die een duidelijke link legt met de stille ramp. De studenten presenteren Hoppy, een knuffelbeest dat de kinderen representeert van wie de moeder is geraakt door oorlog en conflictsituaties. De naam Hoppy staat voor 'hoop' en 'happy'. En met het inzamelen van magische doosjes vol hoop en blijdschap steunt hij 3FM Serious Request.

Hoi, ik ben Hoppy!

Hoppy komt uit een oorlogsgebied. Zijn vader wordt vermist en zijn moeder zorgt in haar eentje met veel liefde voor hem en zijn vele broertjes en zusjes. Omdat zijn moeder hard vecht voor haar gezin, doet Hoppy graag iets voor haar terug. Daarom is hij naar Nederland gekomen om donaties op te halen voor zijn moeder en alle andere moeders die getroffen zijn door oorlog en conflictsituaties. Deze donaties gebruikt hij om zijn magische doosjes te vullen met hoop en blijdschap.

Het doel van Hoppy voor 3FM Serious Request

Om mensen op de hoogte te brengen van zijn bestaan, gaat Hoppy met zo veel mogelijk BN'ers op de foto. Al deze foto's en ook alle activiteiten houdt hij bij op zijn Facebookpagina. Hoppy is van mening dat Nederland vol zit met aardige mensen die veel geven om zijn/haar moeder. Daarom wil hij een symbool zijn voor het warme hart dat alle Nederlanders de moeders in oorlogsgebieden toedragen.

De magie van de magische doosjes van Hoppie

Op zijn Kom In Actie pagina vraagt Hoppy jou een bijdrage te leveren in de vorm van een donatie voor in zijn magische doosjes. Deze magische doosjes doneert hij aan 3FM Serious Request bij het Glazen Huis in Leiden. Samen met het Rode Kruis reist Hoppy af naar de moeders in oorlogsgebieden die bij het openen van de doosjes geen papier of muntjes aantreffen, maar onderdak, medische hulp, noodhulpgoederen en een vertrouwensvolle toekomst.

Kom zelf in actie van 3FM Serious Request

Heb jij net als de studentendesk Rotterdam van het Rode Kruis ook een bijzonder idee om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request? Meld je actie dan snel aan op de Kom in Actie website.

>> Kom in actie voor 3FM Serious Request

Ster advertentie
Ster advertentie