3FM Serious Request

Cortons reis naar Zuid-Amerika

  1. Nieuwschevron right
  2. Cortons reis naar Zuid-Amerika

Eric Corton is de ogen en oren van 3FM Serious Request op de plekken waar de stille rampen zich voltrekken. Dit jaar reist hij naar Colombia om daar de verhalen te horen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

De harde werkelijkheid van oorlogsvoering is dat meisjes en vrouwen vaak als machtsmiddel worden ingezet. Door hen te treffen ontwricht je een gezin of samenleving. Volgens de Verenigde Naties krijgt wereldwijd één op de vijf vrouwen ooit te maken met seksueel geweld. Het doel van 3FM Serious Request is er dit jaar dan ook één waar mensen niet graag over spreken en waarbij schaamte en vernedering een grote rol in spelen.

Eric Corton in Colombia

Een moeilijk en zwaar beladen item om te bespreken, maar wel enorm belangrijk en daarom reist Eric Corton momenteel door Colombia om daar te spreken met slachtoffers van seksueel geweld. Dit wereldwijd voorkomende probleem is ook daar aan de orde van de dag, doordat strijdende partijen vrouwen gebruiken als seksslaaf.

De eerste berichten uit het zuidelijk halfrond komen inmiddels via Twitter binnen. Dat de reis en de verhalen indruk maken op Eric blijkt wel uit zijn tweets:

Waar Eric in het verleden nog over hobbelige zandwegen heen en weer schudde in een jeep van het Rode Kruis, gaat het vervoer in Colombia op een geheel andere wijze:

Ster advertentie
Ster advertentie