3FM Serious Request

Alles over Ekdoms Eetcafé

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over Ekdoms Eetcafé

Gerard opende in Leeuwarden Ekdoms Eetcafé: zijn eigen EETablissement in Blokhuispoort! Eten en drinken van topkoks en na afloop was het party time.

Tijdens 3FM Serious Request brandde Gerard zijn vingers aan iets nieuws, iets wat hij nog nóóit gedaan had. Hij pakte het dit jaar anders aan en opende tussen 19 tot en 24 december Ekdoms Eetcafé!

Goed eten en feesten

Gerard mocht aan de bak als patron van Ekdoms Eetcafé. Niet alleen eten bij Gerard, ook feesten! Na het diner mochten de voetjes van de vloer in het cellenblok vlak achter het eetcafé. Elke avond een andere act en natuurlijk Gerard als huis-DJ. Hier konden ook mensen heen die niet gegeten hadden in Ekdoms Eetcafé, maar die moesten dan wel €10,- entree betalen.

Maar in een eetcafé moet gegeten worden natuurlijk. Vooral lekker eten! Daar had Gerard voor gezorgd, want elke avond serveerde een SVH meesterkok een overheerlijk 3-gangendiner (vast menu dus). Sommelier Cuno van 't Hoff zocht daarbij dagelijks een goed glas wijn uit voor de gasten.

Programma Ekdoms Eetcafé

Welke band komt optreden in Ekdoms Eetcafé? Welke SVH Meesterkok schotelt je een heerlijke maaltijd voor? Hieronder het complete culinaire en muzikale programma. De desserts werden dagelijks opgediend door Peter Scholte.

Donderdag 19 december: Tiny Little Bigband | Henk Westbroek en Tess Milne | kok: Marc van Gulick
Vrijdag 20 december: Rigby | Martin Gaus | kok: Jeroen Robberegt
Zaterdag 21 december: Kraak & Smaak (DJ-set), Gerard Ekdom en Hilversum House Maffia (Tjibbe Tjibsma & Domien Verschuuren) | kok: Henk Savelberg
Zondag 22 december: Jett Rebel | Ruben Hein | kok: Erik van Loo
Maandag 23 december: Will and the People en Ron Blaauw (als DJ) | Syb van der Ploeg | kok: Dennis Kuipers
Dinsdag 24 december: Gerard overhandigt de cheque in het Glazen Huis | Sesamstraat Theater | kok: Ron Blaauw

>> Alles over de koks in Ekdoms Eetcafé

Eten en feesten in Blokhuispoort

Café de Bak in Blokhuispoort was de locatie voor Ekdoms Eetcafé. We sloten Gerard dus tóch gewoon op tijdens 3FM Serious Request (hoort er wel een beetje bij), want Blokhuispoort is de oude gevangenis in Leeuwarden, op een paar minuutjes lopen van het Glazen Huis.

Ekdoms Eetcafé levert 86.283 euro op

Gerard heeft er een week lang alles aan gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Van de a capella zang van Syb van der Ploeg tot de dagelijkse desserts van Peter Scholte, alles bij elkaar heeft het een waanzinnig bedrag van 86.283 euro opgeleverd.

>> Meer over de eindstand van Ekdoms Eetcafé

But... but... why?

Mocht je gemist hebben waarom Gerard had besloten om het eetcafé te openen… Na vier jaar achter elkaar in het huis te hebben gezeten keek Gerard eens wat verder. Toen ontstond spontaan het idee van Ekdoms Eetcafé. Hoe meer kleine ideetjes, hoe meer zin hij erin kreeg. Zó veel zin, dat hij een jaar niet in het huis doorbrengen zo gek nog niet vond klinken.


Ster advertentie
Ster advertentie