3FM Serious Request

Breda verwacht 100.000 extra bezoekers

  1. Nieuwschevron right
  2. Breda verwacht 100.000 extra bezoekers
Breda verwacht dat het Glazen Huis 100.000 extra bezoekers naar de stad trekt, zegt burgemeester Peter van der Velden.Van der Velden spreekt zijn verwachting uit in een interview met de Bredase nieuwssite BredaVandaag.nl.

Enthousiaste burgervader
De burgemeester blijkt in het interview enthousiast over de actie. Hij verwacht dat bezoekers niet alleen voor het Glazen Huis komen, maar ook even gaan winkelen, of een bezoekje brengen aan de drijvende ijsbaan in de Haven.

Ideale citymarketing
"Ik denk dat heel de binnenstad ervan zal profiteren", geeft de burgemeester aan. "Een betere citymarketing kan ik me niet wensen. En dit nog afgezien wat het oplevert aan saamhorigheid onder de inwoners."

Ook de NS werkt mee
De NS biedt reizigers tijdens Serius Request de mogelijkheid om met 40 procent korting naar Breda te reizen. Daarvoor zijn 250.000 kortingskaarten in omloop gebracht.

100.000!
Op de vraag of Van der Velden een schatting kan geven van de hoeveelheid te verwachten bezoekers zegt hij: "Het zouden best kunnen dat er 100.000 mensen of meer komen, verspreid over de week."


>> Lees het volledige interview hier terug
Ster advertentie
Ster advertentie