3FM Serious Request

Domien gaat in Ivoorkust langs bij Lucien en zijn gerenoveerde ziekenhuis

foto: Sander Koning
  1. Nieuwschevron right
  2. Domien gaat in Ivoorkust langs bij Lucien en zijn gerenoveerde ziekenhuis

Vorig jaar konden de kinderen in het ziekenhuis van Dimbokro niet goed geholpen worden. Er was een groot gebrek aan de juiste spullen en de zuurstoftank stond al weken leeg. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 is het ziekenhuis volledig gerenoveerd en zijn de eerste kinderen met longontsteking en ademhalingsproblemen al gered.

Ziekenhuis in Dimbokro

Tijdens zijn reis door Ivoorkust ging Domien langs bij Lucien, één van de doktoren uit het ziekenhuis. Vorig jaar was het ziekenhuis er een stuk slechter aan toe. Er was geen extra zuurstof aanwezig en ook geen zuurstofmaskers. Doordat er weinig, en vooral verouderde, apparatuur stond konden jonge kinderen en baby's met ademhalingsproblemen vaak niet geholpen worden. Daarom werden ze naar een ziekenhuis verderop gestuurd. Maar omdat longontsteking bij baby's vaak met spoed behandeld moet worden, kwam de hulp vaak te laat.

Dokter Lucien

Dokter Lucien: "Na jullie bezoek hebben we veel donaties ontvangen. Om te beginnen is de kliniek gerenoveerd. We hebben zuurstof en zuurstofmaskers gekregen. Maar naast de spullen hebben we ook nog een afdeling die is ingericht door het Rode Kruis met daarin een reanimatietafel voor pasgeboren baby's."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verantwoording

Door alle acties en donaties van vorig jaar is deze plek volledig gerenoveerd. Een ziekenhuis waar ongeveer 95.000 mensen van afhankelijk zijn. Maar naast deze plek worden er nóg eens 54 andere ziekenhuizen en klinieken voorzien van een nieuwe en medische basisuitrusting.

Alle specifieke informatie over de besteding van de SR16-opbrengst vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie