3FM Serious Request

Documentaire: Wijnand voor 3FM Serious Request in Nigeria

foto: Merlijn Stoffels
  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire: Wijnand voor 3FM Serious Request in Nigeria

3FM-dj Wijnand Speelman reisde af naar Nigeria om daar vast te leggen waar wij dit jaar geld voor inzamelen. Hij ging hier in gesprek met mensen die slachtoffer geworden zijn van conflicten waarbij zij familieleden kwijtgeraakt zijn. Deze mensen zijn vaak in één klap alles kwijt, hun huis, familie, ouders of kinderen. Ben je benieuwd waar we dit jaar geld voor inzamelen? Check dan deze documentaire.

Heftige verhalen

In de documentaire zie je een aantal heftige verhalen. Zo zie je het verhaal van Imama, die haar broertje en moeder verloor toen ze vluchtte voor Boko Haram. Ze vreest het ergste, want heeft al drie jaar niets meer van haar moeder vernomen. Ook zie je het verhaal van Pamela. Zij is hoofd van het Restore Family Links-programma van het Rode Kruis. Ze werkt op een Rode Kruis-basis in Yola, een stad in Noordoost Nigeria. Daar stuurt ze een team van meerdere medewerkers en vrijwilligers aan.

Een ander bijzonder verhaal dat je in de documentaire kunt zien is dat van Saratu. Zij moest een aantal keer vluchten voor Boko Haram, waar ze zag hoe honderden dorpsgenoten werden vermoord of ontvoerd. Ze vluchtte en deed wat ze moest doen om zichzelf in leven te houden. Ze verloor tijdens deze vlucht haar zes kinderen, waarvan ze er vier terug heeft kunnen vinden. Haar twee dochters van 10 en 6 jaar zijn nog altijd vermist.

Bekijk de documentaire hier

HELP MEE

Natuurlijk draait het niet alleen om mensen in Nigeria, maar om heel veel landen waarin families uit elkaar gerukt worden door conflicten en natuurrampen. Met 3FM Serious Request 2017 zamelen we geld in voor het Rode Kruis zodat zij de middelen hebben om nog meer families te herenigen.

Hoe jij kunt helpen? Je kunt met familie of vrienden in actie komen, geld doneren, een plaatje aanvragen of iets kopen in de webshop en veiling (die snel online komen). Elke euro telt: al vanaf drie euro kan het Rode Kruis contact zoeken met een vermist familielid. Breng ze weer samen!

Ster advertentie
Ster advertentie