3FM Serious Request

'Hilversumse Hellestrijd': De Voorbeschouwing

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hilversumse Hellestrijd': De Voorbeschouwing

Het betere Gooi- en Smijtwerk bij 3FM tegen RTL, in het Parkstad Limburg Stadion dinsdagavond. De wedstrijd tussen het RTL Sterrenteam en het 3FM SR15-team is dinsdag 15 december vanaf 18:15 live te volgen via 3fm.nl/voetbal

Boca Juniors - River Plate, Celtic - Rangers, Fenerbahce - Galatasaray; deze clashes verbleken qua intensiteit bij de derby der derby's: RTL - 3FM, de 'Hilversumse Hellestrijd' (in de volksmond: Gooi En Smijtwerk). En dat vlak voor Kerstmis, kun je nagaan.

(Was dit de laatste keer dat 3FM zijn meerdere moest erkennen in het RTL Sterrenteam???)

Rotte vis

Al maanden is het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade stijf uitverkocht voor de wedstrijd op dinsdag 15 december, voorafgaand aan het KNVB Bekerduel tussen Roda JC en SC Heerenveen. Bedragen bij bookmakers gaan skyhigh. Honderdduizenden mensen hebben speciaal voor deze wedstrijd een abonnement op Fox Sports genomen, zodat ze niets van de wedstrijd tussen 3FM en het RTL Sterrenteam missen.

Supporters van beide teams laten geen moment onbenut om elkaar op voetbalfora voor rotte vis uit te maken, waarbij met name de fans van RTL kunnen bogen op een uitstekende balans tegen 3FM. Maar bij de volksclub die 3FM is, blijven de 3FM-tifosi, hand in hand, met een slof en oude voetbalschoen en machtig want eendrachtig, achter hun boys staan.

(De enige keer ooit ever dat captain Van der Lende op de bank zat, bron foto)

Grillig maar verrassend, volgens captain Frank van der Lende

De matadoren van 3FM die dinsdag 15 december in het stadion van Roda JC de broederstrijd aangaan, worden aangevoerd door de strijdlustige en technisch begaafde midvoor Frank van der Lende (driebenig is-ie).

Hier op de redactie bereikten ons geruchten van trainingen achter gesloten deuren, uren durende tactische besprekingen en video-analyses van tegenstanders. We wilden het naadje van de kous weten en stuurden een verslaggever naar de captain van 3FM, die op dat moment in zijn studio aan de gewichten hing, terwijl hij een liter haaienvinnenmelk achterover sloeg. Onze man 'langs de lijn' mocht hem ondertussen vragen stellen:

Interview (deel I) met aanvoerder Van der Lende:

(De opstelling van 3FM, met o.a. ijzervreter Theo Lucius, kopwonder Geert den Ouden, de Maradona van de Scheveningse Duinen Ricky van der Berg, zwarte panter Sander Westerveld en natuurlijk het balvaste slangenmens Van der Lende)

Tiki Taka of toch de bus parkeren?

Het interview werd onderbroken door de perschef*, die onze verslaggever gebood 'even' op de gang te wachten. Koning Willem-Alexander hing aan de lijn om de captain van het volk - en dat is Van der Lende toch, omdat hij zich nooit heeft laten verleiden door het grote geld van commerciële teams - veel succes te wensen voor de derby der derby's.

Drie kwartier later (ze konden het kennelijk goed vinden, de koning en Frank) mocht onze verslaggever ter plaatse toch nog even wat vragen stellen, hoe het nou zat met die trainingsstage achter gesloten deuren van Hans Kraay Junior, die met zijn haarscherpe analyses de laatste jaren Johan Cruijff is voorbij gestreefd qua populariteit (vooral in Laos en Peru kan Junior nauwelijks over straat).

Interview (deel II) met aanvoerder Van der Lende:

Laatste plek geveild

Kortom, het moet gek lopen wil 3FM de wedstrijd, nadat scheidsrechter Bas Nijhuis voor de laatste keer op zijn fluitje blaast, niet winnend afsluiten. Althans, als we aanvoerder Van der Lende moeten geloven.

Inmiddels is de laatste plek in het elftal via de veiling ook ingevuld: het zoveelste geheime wapen van 3FM. De wedstrijd is dinsdag 15 december vanaf 18:30 live te volgen op 3fm.nl/live. Wil je interviews met Theo Lucius, Bas Nijhuis, Hans Kraay Junior en Barend van Deelen terugluisteren, klik dan hier.

En bekijk hier de motiverende speech van Hans Kraay, die ons deed denken aan die van Al Pacino, als footballcoach in Any Given Sunday:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

*Dat was natuurlijk niet echt de koning, waardoor onze verslaggever werd onderbroken. Frank moest even het nieuws van 5 uur aankondigen, met Biem Buijs. Aangezien dat feit een goed verhaal in de weg stond, hebben we het wat opgeleukt.

Ster advertentie
Ster advertentie