3FM Serious Request

Janne (8) uit Apeldoorn had ook longontsteking en komt nu in actie voor andere kinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Janne (8) uit Apeldoorn had ook longontsteking en komt nu in actie voor andere kinderen

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist: longontsteking. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. Deze actievoerders hebben ervaring met longontsteking en zijn daarom extra gemotiveerd om in actie te komen voor 3FM Serious Request.

Luchtcakes

Janne (8) uit Apeldoorn lag in november nog in het ziekenhuis met een longontsteking. Ze was erg benauwd en had antibiotica en zuurstof nodig. Gelukkig is Janne weer beter. Ze komt nu in actie voor andere kinderen met longontsteking. Samen met haar moeder bakt en verkoopt ze speciale 'luchtcakes'.

Steun Jannes actie!

Glazen Huisje

De Bredaase lunchroom Jan en Alleman heeft een Glazen Huisje op de toonbank gezet om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Een van de collega's, Daan, is voor hen het levende bewijst wat voor vreselijke ziekte longontsteking is. Daan is ernstig ziek geworden door longontsteking en is momenteel nog aan het opknappen van de ziektemakers in zijn lichaam. Hij krijgt hierbij veel steun van zijn collega's.

Doneer aan deze actie!

Speciaal muzieknummer

Singer-songwriter Amber (14) uit 's-Heerenhoek vindt dat ze geluk heeft dat ze in Nederland is geboren. Zelf is ze genezen van een dubbele longontsteking. Momenteel schrijft ze hard aan een nummer voor de actie 'Demo van de Dag', om hiermee geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Support Ambers actie!

Kom jij ook in actie?

In actie komen is dé manier om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request en hiermee het Rode Kruis te steunen in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking. Ga naar de Kom in Actie-site, verzin of kies een actie en ga aan de slag!

Kom in actie

Ster advertentie
Ster advertentie