3FM Serious Request

Gerard begint de dag goed met een explosief sapje!

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard begint de dag goed met een explosief sapje!

Dit gevaarlijke sapje slaat in als een bom! Een smaak-explosie van jewelste!

Donderdagochtend. Tijd voor een explosief krachtig ontbijt! Al gaat dat in Het Glazen Huis natuurlijk nét even wat anders dan jij het thuis zou doen. Wil je het toch een keer proberen, neem dan onderstaand recept over. Maar pas op! Ontploffingsgevaar. Vooral de kokos springt er uit!

Kokos

De vrucht van de kokospalm, de kokosnoot, is eigenlijk geen noot, maar een steenvrucht en wordt in sommige delen van de wereld geoogst door getrainde apen. Doe met die info wat je wilt, maar dat het goed smaakt mag duidelijk zijn!

Recept voor de Bom!

Ingrediënten (voor 0,33 cl)

Banaan 90 gram
Sinaasappelsap 90 gram uit een pak
Mango 100 gram
Kokos 50 gram

Bereidingswijze

Haal de schil van de banaan af en snij hem in kleine stukje doe die in de blender. Maak de mango schoon, snijdt in stukken en doe 100 gram bij de banaan in de blender. Voeg de helft van het sinaasappelsap erbij en laat dit even door draaien. Maak de kokosnoot open en haal er 50 gram kokos uit, doe dit ook door de blender. Voeg beetje voor beetje de rest van het sinaasappelsap in de blender tot dat je een mooi en egaal sapje krijgt. Doe het sap door een bolzeef heen in een glas.

>> Alle sapjes op een rij

Muziek bij de sapjes

Zelf kwamen we niet verder dan 'De Bom' van Def Rhymz, maar als jij nou wel een originele titel weet om dit sapje op weg te knallen, vraag hem dan gewoon aan! Smakelijk!

>> Sapnummers aanvragen doe je hier

Ster advertentie
Ster advertentie