3FM Serious Request

Student, skir en 3FM Serious Request-actie-loos? Hier de zeven beste tips!

  1. Nieuwschevron right
  2. Student, skir en 3FM Serious Request-actie-loos? Hier de zeven beste tips!

Met nog negen dagen tot de volgende studiefinanciering en iets van €2,83 op je rekening, is er maar weinig geld over om te doneren aan 3FM Serious Request. Dat snappen we best. Maar omdat iedere euro helpt, hier wat tips zodat jij toch wat kunt doneren.

1. Verkoop oude kleren op Instagram

Bijna iedereen heeft wel oude kleren die niet meer gedragen worden. Grote kans dus dat jij die ook hebt. Het is heel makkelijk om een Insta-account aan te maken en daar mooie foto's van je kleren op te zetten. Let wel: een mooie feed zorgt vaak voor hogere bedragen. Haal je met vijf truien en vijf shirts €45,- op? Dan help je drie gezinnen aan een waterfilter. Dat is geen Instagram-filter, maar het filtert water, zodat je hen aan schoon en veilig drinkwater helpt.

2. Early Bird-tickets

Er zijn Lowlands-kaarten te koop MET KORTING! Omdat je al in september bent begonnen met sparen, heb je dit nog ergens liggen. De tien euro die je bespaart kun je dus mooi doneren! Dan kun je drie Rode Kruis-vrijwilligers voorlichting laten geven over longontsteking in Ivoorkust.

3. De ouders

Het maakt niet uit of het gezellig of ongezellig is bij je ouders thuis, er staat een bank en daar kun jij gratis op liggen. Niet tóch nog even die pizza bestellen, naar de kroeg of de indiedisco. Nee. Jij blijft thuis, plundert de koelkast en bespaart zo veel geld dat je misschien wel drie of vier kinderen met longontsteking kan helpen aan een antibiotica-kuur.

4. Voorzichtig met 4G

Ga jij elke maand wéér over je telefoon-abbo heen? Let dan op dat je je mobiele netwerk uitzet op het moment dat je op de wifi zit. Soms kan de wifi namelijk uitvallen en zit je per ongeluk duizend dingen te streamen op je 4G. Zo hou je misschien wel tien euro in je zak. Genoeg om twee zuurstofmaskers aan kleine klinieken te schenken.

5. Laat andere mensen doneren

Bijvoorbeeld: je stagebegeleider. Of je huisgenoten. Of je baas. Geef aan dat je vanaf morgen best wel weer stomme klusjes wil doen, maar dat je daar dan wel elke keer een donatie voor het goede doel van verwacht. Zo verandert je eigen leven niks, maar wel die van arme kinderen met longontsteking.

6. Koop vintage

Frank en Macklemore snappen het. Vintage is cool, hip en goedkoop. Je hoeft niet gelijk een enorme bontjas te kopen of je opa's stijl te rocken. Er hangen ook vaak vette spijkerjasjes en vintage sportjasjes. Voor weinig geld! Het geld dat je opzij hebt gezet voor shoppen kun je dus ook gelijk doneren.

7. Zeg doei tegen slechte gewoontes

Elke dag wijn, elke dag sigaretten, of elke dag frikandelbroodjes. Voor veel studenten is dit alles bij elkaar de realiteit van elke dag. Stel je voor dat een van die gewoontes zou mogen sneuvelen. Hoeveel geld zou je dan besparen? Waarschijnlijk genoeg om levens te redden. Dan kan je heus wel je frikandelbroodjes missen. Toch?

>> Wat kan het Rode Kruis betekenen met het geld dat opgehaald wordt tijdens 3FM Serious Request?

Ster advertentie
Ster advertentie