3FM Serious Request

De leukste feitjes over de eerste editie 3FM Serious Request: Lifeline

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. De leukste feitjes over de eerste editie 3FM Serious Request: Lifeline

Dit jaar geen Glazen Huis, maar drie wandelende (!) radiostations. De dj's maakten zes dagen lang non-stop live radio, vanuit heel Nederland. Ze liepen 185 kilometer (!) met een rugtas vol techniek. Het weer zat niet mee. Het waaide en regende. Maar ze deden het niet voor niets. Ook dit jaar haalden we geld op voor het Rode Kruis.

Hieronder de leukste feitjes van de allereerste editie:

De rugtas woog 9,4 kilo

Zonder techniek geen radio. Daarom werd elke dj als een pakezel beladen met een speciale rugtas vol techniek om live uit te kunnen zenden. De rugtas woog 9,4 kilo. Dat maakte de wandeltocht een stukje pittiger.

Er werden kinderwagens ingeschakeld

Mark & Rámon en Rob & Jorien trokken de rugzakken na twee etappes echt niet meer, maar ze konden de techniek natuurlijk niet dumpen. Daarom gebruikten ze de rest van de tocht een versierde kinderwagen. Dat leverde mooie plaatjes op. Sander & Eva hielden hun rugtas wel om.

Er zijn 80 simkaarten gebruikt

Technisch gezien was deze editie een hele uitdaging. De dj's liepen door heel het land en kwamen soms op plekken waar de verbinding niet optimaal is, denk aan de Afsluitdijk. Elke rugtas bevatte meerdere simkaarten waarmee verbinding met Hilversum en de studio in Utrecht gemaakt kon worden.

Het lopen was zwaar, maar het niet slapen was nóg zwaarder

Wat pittig was, waren de verschillende vertrektijden. De ene keer startten de dj's om 03:00 uur, dan weer om 15:00 uur en dan weer om 21:00 uur. Hierdoor raakten ze in een soort jetlag-bubbel en was slapen moeilijk. De meesten haalden niet meer dan drie uurtjes slaap per keer.

Er zijn heel veel blaren doorgeprikt

Normaal gesproken lopen de dj's natuurlijk niet zoveel achter elkaar. En als je dat opeens wél doet, krijg je blaren. Alleen op Eva's voet moesten er al 6 doorgeprikt worden. Gelukkig liep de EHBO mee om ze professioneel door te prikken.

Vette watten tussen de tenen

Jorien werd elke dag preventief verzorgd met vette watten tussen de tenen, volgens de Friese methode.

Rámon smeerde vaseline tussen zijn benen

Als je kilometers achter elkaar loopt, begint het te schuren tussen de benen. En dat doet pijn. Daarom pakte Rámon er na 5 etappes een potje vaseline bij om de boel eens even lekker in te smeren.

Er is totaal €1.308.889 euro opgehaald.

3FM Serious Request: Lifeline is niet alleen leuk. We doen het om andere mensen te helpen. Met dit bedrag kan het Rode Kruis honderdduizenden mensen helpen in binnen- en buitenland. Bedankt allemaal!

Er zijn 800 acties opgezet

Ook dit jaar kwamen er weer heel veel mensen in actie om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dank jullie wel allemaal!

De dj's liepen 185 kilometer per persoon

Sander & Eva liepen van Vlieland naar Utrecht. Rob & Jorien van Weert naar Utrecht. En Mark & Rámon liepen van Hengelo naar Utrecht. In acht etappes van zes uur. Op veel plekken stonden er mensen. Maar soms ook niet, en dat was dan wel even doorpakken.

144 uur live

We maakten 144 uur live radio (en beeld natuurlijk). Dat zijn 8.640 minuten.

Er zijn 44 camera's gebruikt

Om alles vast te leggen, langs de Lifeline, maar ook hier in TivoliVredenburg, zoals de eindshow, zijn maar liefst 44 camera's gebruikt. En er waren 20 editsets.

Meer dan 150 veilingitems

Er stonden meer dan 150 unieke veilingitems in de 3FM Veiling. Items die je niet online of in een winkel kan kopen. Je kunt nog tot en met donderdagochtend 27 december bieden en daarmee het Rode Kruis steunen.

En...

Er is heel veel gelachen. Echt heel veel.

Tot volgend jaar!

>> Meer terugkijken? Check 3FM Gemist.

Foto's door: Bullet-Ray, Ben Houdijk en Sander Koning.

Ster advertentie
Ster advertentie