3FM Serious Request

Gemeenten vechten om het Glazen Huis 2009

  1. Nieuwschevron right
  2. Gemeenten vechten om het Glazen Huis 2009
Toen 3FM in 2003 begon met het Glazen Huis, had niemand verwacht dat een radioprogramma de gemoederen zo kon beroeren. Serious Request kon dat dus wel. Het bleek zo'n succes, dat steeds meer gemeentes geïnteresseerd raakten om het Glazen Huis te faciliteren.


Het wordt nog spannend. Welke gemeente zal dit jaar het Glazen Huis toegewezen krijgen?

Breda 2008

De strijd barstte eigenlijk al los op het moment dat de drie DJ's 24 december vorig jaar na zes dagen in het Glazen Huis, hun eerste teug frisse lucht inademden op de Grote Markt in Breda.

Verwachtingen
Florent Luyckx, zendermanger van 3FM, laat weten dat er al 14 steden interesse hebben getoond: 'Het is geweldig dat er zoveel gemeentes 3FM Serious Request willen herbergen. Maar een echte beslissing wordt pas in de komende maanden genomen.'

Mine, mine, mine!
In de wandelgangen wordt druk gespeculeerd over wie er meedingen in de strijd. Maastricht en Utrecht hebben Serious Request 2009 zelfs al op verschillende websites geclaimd en ook Rotterdam heeft zich blijkbaar aangemeld, maar Luyckx benadrukt dat alles nog open ligt. Er is dus nog niets bekend!

Wel geeft hij aan waarop de stad wordt geselecteerd: 'We zijn natuurlijk op zoek naar een fantastische locatie, maar het gaat ook om het plan dat de stad zelf maakt voor Serious Request. Zij moeten een goed idee hebben over hoe ze het bedrijfs- en culturele leven willen mobiliseren. Dat is van belang om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.'

Dus:...Let the games begin!

Waar moet het Glazen Huis heen?
In welke gemeente zou jij graag het Glazen Huis in 2009 willen zien. Zit jouw favoriete stad ertussen, of heb je nog een andere suggestie?


Ster advertentie
Ster advertentie