3FM Serious Request

Het verhaal achter Gerards 1e single van Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter Gerards 1e single van Jackson
Gerard Ekdom heeft zijn eerste single, van Michael Jackson, aangeboden voor de veiling. Maar dat is niet voor het eerst. Nee, voor de derde keer achter elkaar alweer. Hoe zit dat precies?Wij van de internetredactie van 3FM vroegen Gerard in 2007 of hij nog iets voor de veiling had. Na enig nadenken kwam hij met een dierbaar item dat volgens hem nog wel eens wat kon opleveren: zijn eerste singletje, 'Billie Jean' van Michael Jackson.

Niemand wilde de single in 2007

Maar 2007 bleek wat betreft de bijdrage van die single aan Serious Request nogal een deceptie. "Niemand wilde de single twee jaar geleden hebben. Niemand! Dus ik dacht, ik gooi hem in 2008 weer op de veiling, hij móet wat kunnen opbrengen," aldus Gerard. En ja hoor, maar liefst 35 euro legde iemand er voor neer.. "Maar wat gebeurt er: die man zei bedankt en gaf die single weer terug!"

Jackson dood, bieden maar

Driemaal is scheepsrecht moet Gerard gedacht hebben. En dat niet alleen: 2009 is ook het jaar dat Michael Jackson het aardse bestaan inruilde voor de eeuwige jachtvelden. En prompt is dat eerste singletje van Gerard 'urgent' - zoals dat heet. Dat wordt meteen zichtbaar in de veiling. Het kleinood staat bij het schrijven van dit artikel al op 147,50. euro. Het was het wachten waard, Ekdom. Bieden maar mensen!

>> Kijk op de veilingsite wat het laatste bod is op Gerards Billie Jean van Micheal Jackson


Ster advertentie
Ster advertentie