3FM Serious Request

Frank is in Zuid-Soedan voor 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank is in Zuid-Soedan voor 3FM Serious Request

Op dit moment zit 3FM-dj Frank van der Lende in Zuid-Soedan voor 3FM Serious Request: Lifeline. Samen met het Rode Kruis reist hij door het land om hulp te bieden waar dat nodig is. Dit doen zij voor één van drie thema's van dit jaar die gaat over conflict in oorlogsgebieden.

Elke 2 seconden moet iemand zijn of haar huis verlaten door conflict of oorlog. Het gaat om gewone burgers die slachtoffer zijn van strijd of onderdrukking in hun land. Sommigen van hen moeten in een andere regio of land op zoek naar veiligheid, het overgrote deel blijft noodgedwongen achter en probeert te overleven in kapotgeschoten huizen, met een constante dreiging van geweld.

Hulp van het Rode Kruis

Vaak is er niemand anders die naar deze mensen omkijkt of überhaupt bij hen kan komen. Als neutrale en onpartijdige organisatie wordt het Rode Kruis door de strijdende partijen vaak wél toegelaten tot het conflictgebied, waardoor zij de nodige hulp kunnen geven.

Denk hierbij aan medische hulp bij schotwonden of botbreuken, maar ook aan het zorgen voor de eerste levensbehoeften zoals schoon drinkwater, voedsel en opvang.

Frank in Zuid-Soedan

Het gebied waar 3FM-dj Frank nu is, is zó gevaarlijk dat voedselpakketten via vliegtuigen gedropt worden om de mensen in nood te helpen. Wist je namelijk bijvoorbeeld dat een gezin voor €45,- een maand lang te eten krijgt via zo'n voedselpakket. Frank leert hoe tijdens zijn reis nogmaals hoe belangrijk het is dat het Rode Kruis dit werk doet. Check hier alle geef voorbeelden van 3FM Serious Request dit jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM SERIOUS REQUEST: LIFELINE

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) lopen drie teams met twee 3FM-dj’s vanaf verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan lopend door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier van de actie. Wil je meer weten of zelf in actie komen voor een van de doelen, klik dan hier!

KOM IN ACTIE

Als jij je actie aanmeldt via 3FM.nl/kominactie is er een kans dat een van de dj-teams jouw kant op komt. Door een tof event te organiseren maak je jouw actie, dorp of stad dus onderdeel van de Lifeline!

Ster advertentie
Ster advertentie