3FM Serious Request

Typhoon vertelt over 'Niet Weglopen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon vertelt over 'Niet Weglopen'

Dat Typhoon het themalied voor 3FM Serious Request 2015 heeft gemaakt, is inmiddels wel bekend. Maar hoe vindt hij het nummer zelf geworden? NPO 3FM praatte na zijn bezoek in het Glazen Huis met Typhoon over zijn song 'Niet Weglopen'.

(Fotograaf: Bullet-Ray)

Het maken van het themalied voor 3FM Serious Request is niet zomaar wat. Ieder jaar wordt er een stille ramp gekozen, waar heel Nederland vervolgens voor in actie komt. Het valt niet mee om over zo'n thema een song te maken, vindt ook Typhoon.

"Ik vond het superleuk, maar ook eng om het themalied te maken. Het is gigantisch, maar iedereen had meteen zoiets van: 'Let's go!'"

Voor 'Niet Weglopen' heeft hij gekeken naar hoe hijzelf het liefst met jongeren in conflictgebieden zou omgaan, vertelt hij aan 3FM. En dan kom je uiteindelijk toch uit bij de liefde.

"Laten we ervan uitgaan dat we er willen blijven zijn. Liever vanuit die gedachten. Zo van: we zijn er nog. Het is cool."

Check hieronder het hele interview met de Typhoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toen Typhoon in het Glazen Huis in Heerlen was, maakte hij samen met Domien, Giel, Paul en jullie een videoclip bij het themalied.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie