3FM Serious Request

Deze mensen komen ook in actie. En wat voor actie!

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze mensen komen ook in actie. En wat voor actie!

Sluit je aan, doe mee, doneer, actie, nu!

Overstelpt worden we weer met prachtige acties en initiatieven op onze Kom in Actie-pagina. Onze DJ's werken zich een slag in de rondte om die acties on air nog eens onder de aandacht te brengen. Maar je begrijpt dat het bijna onmogelijk is om die duizenden mensen met onbaatzuchtige acties nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Keep them going!

Maar we kunnen het natuurlijk wel proberen. Vandaar dat we hieronder wat mooie acties uit de doeken doen, die nog lopen of eraan zitten te komen en waar jij ook aan mee kunt doen of gewoon kunt sponsoren. Want, om enigszins in het thema te blijven: keep them going!

Schrijf je rot!

Altijd al het idee gehad dat je buurmeisje, neefje, kind of achterkleinneefje veel noten op zijn zang heeft wat betreft gedichten schrijven en poëzie? Dan moet je in het kader van Serious Request dit jaar zeker bij Young Poets zijn.

Ben je of ken je iemand tussen 14 en 25 jaar die een vlotte pen heeft en die pennenbrouwsels ook graag wil voordragen in Heerlen, dan is dit de ultieme kans. Deze actie vindt plaats op 21 december in Heerlen, maar wil je meedoen, dan moet je vóór vrijdag 18 december maximaal drie gedichten, korte verhalen of andere schrijfsels insturen. Voor meer info, klik dan hier.

Een muur, niet om te klagen maar om te wensen

Leerlingen van het Udens College hoef je nauwelijks iets te vertellen over het doel van Serious Request van dit jaar. Tijdens hun aardrijkskundelessen hebben zij zich namelijk verdiept in jongeren in conflictgebieden.

Bovendien hebben zij ook een actie op poten gezet. Gebaseerd op het idee van de gebedsvlaggetjes in Tibet, verkopen leerlingen lintjes waarop mensen hun boodschap of wens kunnen schrijven. Deze lintjes worden vervolgens opgehangen op een heuse 'wish wall' bij de schaatsbaan in Uden tijdens de X-mas Fair aldaar. Doe die leerlingen een plezier en loop even langs op de Markt in Uden donderdag 17 december! Meer info vind je hier.

Zwaan-kleef-aan in Zaailand

Friezen aller landen verenigt u! Komt allen zaterdag naar uw provinciale hoofdstad. Want daar zullen de mensen van Street Sessions in het overdekte winkelcentrum Zaailand van 11:30 tot 17:00 een waanzinnige zwaan-kleef-aan organiseren. Met muziek als hoofdmoot.

De initiatiefnemers nemen dan namelijk een sh*tload aan akoestische instrumenten mee en beginnen te spelen. Elke voorbijganger die van zichzelf vindt dat hij ook een mopje mee kan spelen, is uitgenodigd om mee te doen zodat hopelijk een heel orkest ontstaat. Het geld dat wordt opgehaald door deze 'straatmuzikanten' is voor Serious Request. Kijk hier voor meer info.

Zo die gaat in Goes!

Nog voor de jaarwisseling al iets aan je conditie doen? Dat kan dus. In Goes nog wel. Anything goes in Goes, is het niet?! Maar goed, de atletiekverenging in Goes heeft een aardige actie bedacht voor woensdagavond 23 december.

Op atletiekbaan 'Het Schenge' organiseert de vereniging AV'56 een 1500 meterwedstrijd. Net geen vier rondjes, dat is te doen toch? Iedereen mag meedoen en het entreegeld (tot 12 jaar 2,50, vanaf 12 jaar 5 euro) wordt geschonken aan Serious Request.

Stoppen bij nummer 15

Achteruit inparkeren, was dat niet het moeilijkste tijdens rijles? Sowieso is parkeren geen sinecure, ook niet als je al een jaartje of tien je rijbewijs hebt. Nu heeft een rij-instructeur uit Zutphen wel een hele ludieke actie op poten gezet.

Tijdens de week dat onze drie DJ's in het Glazen Huis zitten, doneert deze rijschool elke keer 5 euro als een kandidaat zelfstandig, veilig en netjes stopt bij een huis met huisnummer 15 (het is immers 2015). Nog meer reden om je best te doen tijdens het lessen. Kijk hier voor meer info.

Apenkooien voor het goeie doel: win-win

Was er iets mooiers dan apenkooien? Of moeten we zeggen: APENKOOIEN!!!!! Alles uit de kast in de gymzaal en ravotten maar. Nu zijn ze in Waddinxveen op het briljante idee gekomen om een apenkooi-middag te organiseren voor kinderen tussen zes en dertien jaar.

Dit feest duurt van 13:00 tot 17:00 op 21 december in de Staringlaan in Waddinxveen. Entree is 5 euro, waarvoor je maar liefst TIEN spelletjes apenkooi terugkrijgt. Dus ook als je niet in Waddinxveen woont, maar wel in de buurt, je weet wat je te doen staat! Klik hier voor meer info.

Haal Domien van Facebook. Voor het goede doel dan, he?!

Wat is nou 50K op al het geld in de wereld? Noppes, niks, nada. En dat lullige bedrag is nodig om onze Domien van Facebook te halen. Dat zit zo. Een tijd terug interviewde Domien in zijn uitzending iemand die zich een week afzijdig hield van Facebook. Domien kon zich niet voorstellen dat hij dit ooit kon doen, omdat hij gewoonweg te verslaafd is.

Nu is er een initiatief uit Heerlen dat geld wil ophalen voor Serious Request met als doel Domien van zijn social media-verslaving af te helpen. Aardig toch? Per 10k schatten ze in dat Domien in ieder geval een week stopt met Facebook en bij 50K zijn ze ervan overtuigd dat hij zijn account volledig verwijderd. Zodat-ie eindelijk écht sociaal kan zijn. Klik hier voor meer info.

Ster advertentie
Ster advertentie