3FM Serious Request

Rode Kruis start met uitdelen voedselboxen voor getroffenen coronacrisis

  1. Nieuwschevron right
  2. Rode Kruis start met uitdelen voedselboxen voor getroffenen coronacrisis

Het Rode Kruis gaat voedselboxen uitdelen aan mensen die hard worden getroffen door de coronacrisis. Ze hebben de handen ineengeslagen met boeren die met een voorraadoverschot zitten. Die producten worden nu niet weggegooid, maar weggegeven aan mensen die moeite hebben om nu rond te komen!

Werkwijze

De producten van de boeren worden naar één centraal punt in Nederland gebracht, waar voedselboxen worden samengesteld met de verschillende producten. Daarna worden de producten verder verspreid naar Pick-Up Points in Heel Nederland. Het Rode Kruis bezorgt de voedselboxen vanaf deze punten aan de mensen in de regio die ze nodig hebben. Met de inhoud van de pakketten kunnen 2 tot 3 warme maaltijden worden gemaakt, voor twee personen.

Kwetsbaren

De voedselboxen zijn bedoeld voor mensen die extra kwetsbaar zijn tijdens de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt en niet in aanmerking komen voor andere hulp of de weg naar de hulp niet goed weten te vinden. Denk aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

Het Rode Kruis ondersteunt ook verschillende voedselbanken in Nederland. Zo helpen vrijwilligers en burgerhulpverleners van het netwerk Rode Kruis Ready2Help de Voedselbank bij het afleveren van voedselpakketten bij mensen thuis. Normaal gesproken halen deze mensen de pakketten op. Door de coronamaatregelen is dat op dit moment niet op alle locaties mogelijk.

3FM Serious Request

Deze actie van het Rode Kruis kan je steunen door te doneren aan 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Voor 10 euro kunnen ze al een pakket samenstellen en bezorgen. Doneren kan via onderstaande knop!

DONEER NU

Ster advertentie
Ster advertentie