3FM Serious Request

Timur en Racoon op pad in Zeeland

  1. Nieuwschevron right
  2. Timur en Racoon op pad in Zeeland

In elke provincie zijn acties gestart voor 3FM Serious Request. Ook de Zeeuwen zijn al flink aan de slag. Check hier alvast leuke acties uit de zuidwestelijke provincie.

3FM reist van 7 t/m 17 december 2013 door het hele land. De Elfprovinciëntocht gaat elf provincies af om te zien welke acties er allemaal plaatsvinden.

Op volgorde van de Elfprovinciëntocht is na Utrecht en Drenthe de provincie Zeeland aan de beurt. Timur ging op 9 december samen met Racoon op zoek naar leuke acties in Zeeland.

Racoon veilt VIP-kaarten

Giel belde met Timur en Bart van Racoon om te checken hoe het ervoor stond met hun tocht naar en door Zeeland. Dat was ook het moment dat de 3FM Serious Request Veiling open ging. Bart had daarbij fantastisch nieuws: Racoon speelt 24 april 2014 in Heineken Music Hall en veilt een VIP-arrangement voor zes personen!

Timur en Racoon bakken en verkopen broodjes

Vele bakkers zetten hun cakes en broodjes in voor 3FM Serious Request. Gitarist Dennis helpt de stadsbakker van Zierikzee met het decoreren van de broodjes en Bart en Stefan verkopen ze op straat. "Waaaarme broodjes!"


>> Steun Brood en Cake voor 3FM Serious Request

Paarden schijten op Bart, Stefan, Dennis en Paul

De mannen zochten aan het eind van de ochtend een wel heel bijzondere actie op. Zorgboerderij Praktijk Intzadel maakte vier vakken en gaven elk vak de naam van een Racoonbandlid. Op het weiland werden drie paarden losgelaten en in welk vak als eerst gescheten werd, had gewonnen! Je kunt wedden op het vak dat jij denkt. Gaat het paard op Bart schijten of toch niet?

Stop de muziek! "Timur!! Er schijt een paard!!"

Als Timur en Racoon de zorgboerderij weer verlaten is 'Schijt Je Rijk' nog niet afgelopen. Er is een speciale dag (21 december) waarop je kunt wedden op één van de vakken. De inleg is 2,50 euro per vak.
>> Steun Schijt Je Rijk

Kleding inzamelen en de enige echte Zeeland Quiz

De mannen bezochten het sportcollege CIOS in Goes. Timur en Racoon gingen samen met de studenten langs de de deuren om kleding in te zamelen. Tot slot kon Racoon de pot nog extra spekken door de vragen in de Zeeland Quiz goed te beantwoorden.


>> Steun de actie van CIOS

Acties in Zeeland

Naast de acties die Racoon en Timur bezoeken, zijn er uiteraard nog veel meer leuke acties in de provincie Zeeland. Hieronder een kort lijstje van een aantal initiatieven. Wil je alle acties uit Zeeland bekijken? Dat kan hier.

1. Haarwensen

Twee goede doelen in een klap. Jip zoekt net zolang naar sponsors totdat ze minstens vijfhonderd euro heeft verzameld. Met dat bedrag in een envelop komt de schaar tevoorschijn om haar lange haren af te knippen. De staart gaat naar Stichting Haarwensen en het geld naar 3FM Serious Request.
>> Steun Haarwensen

2. Night Of The Friends

Teurneuzen goes wild tijdens Night Of The Friends. In deze Zeeuwse stad gaan ze feesten voor 3FM Serious Request. Er komen verschillende (plaatselijke) muzikanten (DJ Martin, The Blue Cay, Spank, Smash, Henk en Peter) optreden en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel.
>> Steun Night Of The Friends

3. Fietsen Naar Leeuwarden

Ton, Erik en Ruud fietsen 22 december van Zoutelande naar Leeuwarden. Nu bestaat het team nog uit drie, maar versterking is altijd welkom. Via de Afsluitdijk fietsen de mannen ruim driehonderd kilometer naar boven.
>> Steun Fietsen Naar Leeuwarden

4. Tinnen kerststalletjes

Maxx Vercouteren verzamelde het afgelopen jaar veel tinnen spullen om ze om te smelten. Hij maakte poppetjes van het tin en bouwde er een kerststalletje omheen. De minimale prijs voor zo'n kunstwerk is vijf euro, maar meer geven mag natuurlijk altijd. In elke kerststal staan tien poppetjes.
>> Steun Tinnen Kerststalletjes

Racoon maakt themalied voor 3FM Serious Request 2013

Het themalied voor 3FM Serious Request 2013 is gemaakt door de Zeeuwse mannen van Racoon. Alle opbrengsten van het nummer gaan naar het doel van 3FM Serious Request 2013; terugdringen van kindersterfte door diarree.

>> Lees meer over het doel

Giel draaide maandag 25 november 2013 de primeur van het nummer 'Shoes Of Lightning'.

  • Enthousiast? Zet je brein in de crea-modus en maak vandaag nog een eigen actie aan op de Kom In Actie-website.
  • Elf 3FM DJ’s en elf Rayonhoofden gaan van 7 tot 17 december in de Elfprovinciëntocht op zoek naar de mooiste acties in de provincies. Wie komt er in jouw provincie langs?

Timur en Racoon naar Zeeland

Ster advertentie
Ster advertentie