3FM Serious Request

Alles wat je moet weten over de tweede editie van 3FM SR: The Lifeline

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over de tweede editie van 3FM SR: The Lifeline

De tweede editie van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat vandaag van start en dat gaat net ietsjes anders dan vorig jaar. Eén doel, één route, en net als vorig jaar 3 loopteams. Hieronder vind je alles wat je moet weten over 3FM SR: The Lifeline 2019.

1. De Kick-Off en Eindshow

We trappen vandaag 3FM Serious Request: The Lifeline af met de Kick-Off. De 6 dj's starten in Goes met hun tocht naar Groningen. Tijdens de openingsshow kun je tussen 12:00u en 14:00u uur genieten van live optredens van The Overslept, Racoon en Bear's Den. Je kunt naar de markt in Goes komen, maar het is ook live op radio te volgen!

Op 24 december vindt de eindshow plaats op de Ossenmarkt in Groningen, de stad waar de loopteams eindigen. Tijdens de show kun je genieten van live optredens van Snelle, Naaz, Blanks, Merol & Roxeanne Hazes en ook dit is live te volgen op 3FM.

Voor beide shows is toegang gratis (maar donaties voor Serious Request zijn van harte welkom ?), dus hopelijk zien we je daar!

2. We halen geld op voor de slachtoffers van mensenhandel.

Dit jaar halen we geld op voor de slachtoffers van mensenhandel. Een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft. Ook in Nederland komt mensenhandel voor, de meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie, maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

2. We gaan bijna 500 kilometer lopen

Sander & Herman, Frank & Eva én Mark & Jorien lopen van Goes naar Groningen in estafette vorm en ondertussen maken ze 24/7 live radio. Ze komen door 120 plaatsen en 37 gemeentes en dit allemaal in 25 etappes. Benieuwd of ze ook door jouw plaats heen komen? Check hier de hele route!

3. Jij kunt ook meelopen!

In tegenstelling tot vorig jaar, kun je dit jaar meelopen tijdens The Lifeline. Je kunt één of meerdere etappes meelopen met de dj's en tegelijkertijd zamel je geld in voor de slachtoffers van mensenhandel. Er zijn nog een paar plekjes over, dus als je mee wilt lopen geef je dan snel op via 3fm.nl/loopmee!

5. Plaatjes aanvragen? Dat kan nog steeds!

Net als alle voorgaande jaren kun je nog steeds je favoriete plaatjes aanvragen! Wel in ruil voor geld natuurlijk, want met jouw donatie helpt het Rode Kruis de slachtoffers van mensenhandel. Vraag hier je plaatje aan!

6. Je kunt nog steeds geld komen brengen

Óók kun je nog gewoon geld komen brengen langs The Lifeline. Tijdens de wandeltocht zijn er boxen waar je geld kunt doneren, dit kan met cash of met een QR code via je telefoon. Dus dat moet wel lukken toch?

7. Wat doet het Rode Kruis met het opgehaalde geld?

Samen met het Rode Kruis zamelen we geld in voor de slachtoffers van mensenhandelen. Dichtbij en ver weg. Dit is hoe ze dat doen:

  1. Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.
  2. Slachtoffers helpen met opvang, psychosociale steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen.
  3. Hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen leren herkennen. Hierdoor krijgen meer jonge mensen hulp wanneer het nodig is.

Check hier wat jouw donatie kan betekenen!

3FM Serious Request: The Lifeline vindt plaats van 18 december tot 24 december. In deze week wordt er gelopen, geld opgehaald en radio gemaakt. Je kunt dit allemaal live volgen via onze social media kanalen én natuurlijk op radio!

Ster advertentie
Ster advertentie