3FM Serious Request

Rudy bij het Glazen Huis in Kenia 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Rudy bij het Glazen Huis in Kenia 2012

Voor het vijfde jaar op rij staat ook in Kenia een Glazen Huis en wordt er tegelijk met ons Serious Request gehouden. En ook dit jaar zal Rudy je op deze pagina weer met filmpjes en foto's op de hoogte houden van alles om het huis daar. Het thema in Kenia: Vote for peace, vote for Kenia!

Ze heten geen Giel, Gerard en Michiel maar Solloo, Esther en Mbusii. Maar verder is bijna alles hetzelfde: drie dj's die zich zes dagen opsluiten in een glazen doosje, alleen maar requests draaien en in hongerstaking gaan. En oh ja, in Kenia staat er wel de godganse dag een brandende zon op het huis.

Vote for peace, vote for Kenia

Het thema is wel wat anders. Er wordt geen geld ingezameld zoals in Nederland, maar vooral bewustzijn gecreëerd rond een belangrijk thema. Dit jaar staat Serious Request helemaal in het teken van de verkiezingen die er aan komen in Kenia. Bij de vorige verkiezingen in 2008 liep het zodanig uit de hand dat meer dan een kwart miljoen mensen op de vlucht sloegen en meer dan duizend anderen werden vermoord. Voor de komende verkiezingen houdt iedereen zijn hart alvast vast. Bij het Glazen Huis worden workshops en voorlichting gegeven, en zijn er allerlei activiteiten rondom eerlijke verkiezingen. Ook is er een enorme fotowand met bloedige en contronterende foto's van het geweld in 2008.

Veel spektakel

Serieus onderwerp dus - maar er wordt ook vooral veel lol getrapt. Dans, eetwedstrijden en veel artiesten natuurlijk. En het mooie is: je kunt het allemaal volgen. Kijk hieronder de filmpjes van Rudy, of de livestream van het huis en het podium.

>> Naar de webcam van het Glazen Huis in Kenia
>> VIDEO: Dag 1 - Serious Request Kenia ook van start!
>> VIDEO: Dag 2 - Babysterfte ook in Kenia belangrijk
>> VIDEO: Dag 3 - Rondleiding bij het Keniaanse glazen huis
>> VIDEO: Dag 4 - Wat is het thema van Serious Request Kenia?
>> VIDEO: Dag 5 - De op een na laatste dag is nogal emotioneel

Ster advertentie
Ster advertentie