3FM Serious Request

Coen en Sander bezoeken school voor SR10

  1. Nieuwschevron right
  2. Coen en Sander bezoeken school voor SR10
Speciaal voor 3FM Serious Request heeft NTR: SchoolTV ook dit jaar weer een lespakket samengesteld. Coen en Sander verrasten een school in De Bilt die ermee aan de slag gaat.De leerlingen van klas 1D van de Werkplaats in Bilthoven werden vrijdag 15 oktober verrast met een bezoek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De helden van de Coen en Sander Show hadden lucht gekregen van een filmpje dat in deze klas wordt gemaakt voor promotie van het nieuwe lespakket voor middelbare scholieren, dat speciaal is samengesteld om 3FM Serious Request te ondersteunen.

Coen, zelf oud leerling van de Werkplaats, en Sander vertelden de werkers meer over de actie en deden daarna een snelle quiz over het onderwerp.

Lever een bijdrage aan 3FM Serious Request

Scholen of klassen kunnen helpen om van 3FM Serious Request een succes te maken. Allereerst door met het lespakket van SchoolTV aan de slag te gaan, maar ook door bijvoorbeeld zelf een inzameling te starten. En heeft een school daar een heel goed idee voor, dan komt een 3FM DJ misschien op 14 december langs op school.

Kom Zelf In Actie dag op 3FM

Dan is het namelijk Kom-Zelf-In-Actie dag voor de 3 DJ’s die in december het Glazen Huis ingaan. De DJ´s gaan het hele land door om de verschillende acties op scholen te ondersteunen.

Wil je als klas of school dat één van de 3FM DJ’s ook werkelijk meehelpt met de actie op jouw school en op radio verslag doet van het initiatief, dan is het zaak een succesvolle, originele inzamelingsactie te bedenken en deze te organiseren op 14 december. Acties kunnen worden aangemeld via 3fm.nl/school.

>> Het lesmateriaal is hier beschikbaar


Om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de inzameling voor de stille slachtoffers van HIV/Aids maakten de leerlingen van groep 1D een mobile met als onderwerp het thema van de actie. Tijdens het knippen en plakken werd door de leerlingen druk gepraat over het thema en dat gaf inspiratie. Voor de mobile wordt later een mooi plekje in de school gezocht. Voor 3FM is dat een teken dat de klas de actie steunt.

Backstage rondleiding bij Glazen Huis

De school of klas die de meest succesvolle actie organiseert voor 3FM Serious Request en via 3fm.nl/school aanmeldt, maakt kans op een spannende hoofdprijs. Met een groep van 25 leerlingen worden zij uitgenodigd om hun cheque in het Glazen Huis bij de DJ’s aan te bieden en ze krijgen een exclusieve backstage rondleiding bij het Glazen Huis. Een mooie aanmoediging om als klas of school met de actie aan de gang te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie